Direct la continutul paginii »

Lux Periam SAIn anul 1865, palarierul Johann Wohl produce palarii manual, pentru intaia oara in Periam. In anii care urmeaza, Johann Rudach pune bazele fabricii de palarii din Periam.

In anul 1890 Primaria Periam impreuna cu Breasla Mestesugareasca Periam stabileste amplasamentul viitoarei fabrici de palarii. Principalul actionar al fabricii a fost Korber Ioan.

Infiintarea propriu-zisa a fabricii a avut loc in anul 1892 sub denumirea de 'Korber' Fabrica de palarii si closuri. Fabrica s-a construit pe un teren de circa 2 ha, destinat initial construirii de locuinte.

In anul 1939, fabrica de palarii Lux Periam se numea Fabrica Banateana de Palarii Societate pe Actiuni din Timisoara si avea urmatorii actionari: Rudolf Kunovsky, Torcatoru Ticu, Bucur Vidrighin, Rudolf Bacskai, Emeric Kelcso, Francisc Focht, Dragne Calinescu, Petre D. Theodorescu si bineinteles Nicolae Korber.

Infiintarea propriu-zisa a fabricii a avut loc in anul 1892 sub denumirea de 'Korber' Fabrica de palarii si closuri. Fabrica s-a construit pe un teren de circa 2 ha, destinat initial construirii de locuinte.

Anii urmatori au fost plini de evenimente neplacute. In 1940 fabrica nu a functionat din lipsa de materie prima. Aceasta problema nu s-a remediat nici in anul 1941, cand s-a incercat procurarea lanei din strainatate. Majoritatea furnizorilor din vestul Europei livrau doar in conditii de plata anticipata.

Dupa revolutia din 1989, fabrica de palarii Lux Periam a intampinat probleme, datorita scaderii cererii de palarii. De aceea, fabrica si-a extins domeniul de activitate, luand comenzi in lohn, producand produse textile pentru multi clienti de peste hotare si din tara.


In momentul de fata, fabrica Lux Periam SA se afla in pragul privatizarii.
Adresa: Lux Periam, Str. Garii, nr 879, Loc. Periam, cod 1900, jud Timis, RomaniaContacteaza compania

  • Verificare: Introduceti cele doua cuvinte in caseta de mai jos, lasand un spatiu intre ele. Daca nu sunt lizibile,
    apasati imaginea de mai jos.

    Aceasta masura de siguranta este temporara.Informatiile de contact direct ale Lux Periam SA se vor afisa peste

20 secunde

Nu doriti sa asteptat? Va rugam sa va autentificati pe site.

Recomandare e-oferta.ro


Viva Credit este prima companie din România specializată în împrumuturi rapide, oferite 100% online. Împrumuturile Viva Credit sunt o soluţie rapidă şi convenabilă pentru finanţarea nevoilor tale urgente. Aplici online și în 2 ore ai banii pe card.

Verifica informatii financiare complete despre Lux Periam SA in cel mai avansat catalog online de companii - Termene.ro. Afla cine sunt actionarii Lux Periam SA, care este cifra de afaceri a companiei, profitabilitatea acesteia, numarul de angajati, riscul de insolventa si multe alte informatii utile.

41.555