Direct la continutul paginii »

Flaxografia este un procedeu de imprimare rotativ

label print

Flaxografia este un proces de printarecare utilizeaza placi flexibile pentru imprimare rotativa intr-o varianta moderna a modului in care functioneaza tiparele clasice. Avantajul acestei tehnologii este acela ca poate printa pe aproape orice suprafata, inclusiv plastic, suprafete metalice si celofan, iar din acest motiv este una dintre principalele metode de printare a etichetelor pentru diverse tipuri de amabalaje de produse, inclusiv cele alimentare.

 O tehnologie veche, mereu reactualizata

Desiflaxografia este una dintre cele mai populare tehnologii de printat, aceasta este considerata adesea, in mod eronat, o tehnologie moderna. In realitate, prima presa flaxografica a fost construita in Liverpool, Anglia, in anul 1890, iar in anii 1920 erau produse in masa in Germania. Cu toate ca aceasta tehnologie este veche de peste un secol, varianta moderna de flaxografiebeneficiaza de avansurile tehnologiei facand uz de sisteme digitale pentru o imbunatatire clara a produsului final.

Presele flaxografice au parcurs un drum lung de la primul model pana la variantele moderne ce printeaza imagini de cea mai inalta calitate, insa principiul de baza a ramasacelasi.

O tehnologie cu numeroase avantaje si aplicatii

Flaxografia este o tehnologie versatila si usor adaptabila pentru productia la scara larga. Avantajul principal al printariiprin aceasta metoda este faptul ca se pot folosi o mare varietate de cerneluri, multe dintre acestea cu timp foarte scurt de uscare.

Daca alte procedee de printare se folosesc in principal de cerneala pe baza de apa care are nevoie de un anumit timp pentru uscare astfel incat sa se evite distrugerea designului, cernelurile folosite in aceasta metoda de printare se usuca extrem de rapid, nefiind nevoie de utilaje suplimentare precum cele pentru uscare rapida a cernelii.

Flaxografia poate fi utilizata atat pe suprafete poroase cat si non-poroase,putand fi adaptata pentru mult mai multe aplicatiidecat alte tehnologii limitate la printarea pe carton si hartie.

1 comentariu

 1. mariana

  Răspunde-i

  11:21,
  26 Noiembrie 2014

  Comentariu #1
  oportunitate
  Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Spune parerea ta