Direct la continutul paginii »

Circuit 2016 INDONEZIA – BALI 24.10 – 05.11.2016





Circuit 2016 INDONEZIA – BALI 24.10 – 05.11.2016


Cultura, temple, palate si natura paradisiaca

INDONEZIA – BALI

JAKARTA – JOGJAKARTA – PRAMBANAN – BOROBUDUR – JOMBANG – TOSARI MUNTELE BROMO – SURABAYA – UBUD – BALI

O calatorie exotica in Indonezia, intr-o lume care imbina misterul oriental cu tehnica vestica intr-un caleidoscop viu colorat, in timpul careia vom vizita Java, cu minunatele temple Prambanan si Borobudur, Trowulan, fosta capitala a imperiului Majapahit, muntele “vrajit” Bromo, cunoscut pentru rasariturile sale spectaculoase de soare si pentru privelistile maiestuoase pe care le ofera si care se va incheia in insula Bali, faimoasa pentru plajele minunate, luxuriantele paduri tropicale, sculpturile in lemn, pesterile sacre si nu in ultimul rand pentru mostenirea culturala a singurei insule hinduse din Indonezia, vizibila in cele peste 20.000 de temple si altare, motiv pentru care mai este cunoscuta si ca „Insula celor 1000 de temple”.

Perioada: 24.10 – 05.11.2016 si 24.10 - 05.11.2016

ZIUA 1 / 24.10.2016: BUCURESTI – AMSTERDAM – JAKARTA
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 12:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, KL 1374 (13:55 / 15:50) si mai departe spre Jakarta, cu zborul KL 809 (20:45 / 17:25).
ZIUA 2 / 25.10.2016: JAKARTA
Sosire la ora 17:25 in Jakarta, capitala Republicii Indonezia, oras cosmopolit, vibrant, considerat a fi poarta de acces principala catre restul tarii. Frematand de activitate, este cunoscut pentru obiectivele turistice impresionante, evenimente, dar si pentru cumparaturi. Orasul infiintat in sec. al IV-lea ca un mic port comercial pentru regatul Sunda a devenit ulterior capitala Bataviei sub dominatia olandeza, iar in ultimii ani, acesta s-a dezvoltat rapid din punct de vedere al populatiei, fiind clasat pe locul 17 din 200 din lume, astfel incat aglomeratia face parte din peisajul zilnic al acestei metropole a contrastelor si a diversitatii culturale si etnice. Intalnire cu reprezentantul local, transfer si cazare la Hotel Mercure Jakarta Kota 4* (sau similar) in camere superioare.
ZIUA 3 / 26.10.2016: JAKARTA
Mic dejun. Intalnire cu ghidul local, care ne va insoti intr-un tur panoramic de oras, care include Palatul Merdeka, Monumentul National, vechiul port Sunda Kelapa, unde vom putea vedea corabiile Makassar folosite chiar si astazi pentru transportul marfurilor intre insule, Piata Fatahillah, Moscheea Istiqlal, Catedrala si Muzeul National care adaposteste o importanta colectie de artefacte adunate de pe tot teritoriul Indoneziei. Dejun, urmat de o plimbare in Parcul Taman Mini Indonesia Indah, in care vom descoperi frumusetea si diversitatea culturii indoneziene. Intoarcere la hotel pentru cazare.
ZIUA 4 / 27.10.2016: JAKARTA – JOGJAKARTA – PRAMBANAN – JOGJAKARTA
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Jogjakarta, capitala sultanatului cu acelasi nume. Intalnire cu reprezentantul local si plecare spre Prambanan, unul dintre cele mai frumoase temple din lume, intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO, pentru a vizita cel mai important templu hindus, dedicat zeului Shiva. Templul, o adevarata capodopera a sculpturii in piatra, dateaza din sec. al X-lea si a fost restaurat cu acuratete dupa secole de totala parasire. Vom fi incantati de simetria sa perfecta, de gratia si detaliile sculpturale, care pun in evidenta scene din epopeea Ramayana. Dejun si transfer la Hotel Jogja Plaza 4* (sau similar) pentru cazare in camere deluxe. Seara, transfer la restaurantul Puriwisata pentru o cina bufet, urmata de un spectacol de balet Ramayana.
ZIUA 5 / 28.10.2016: JOGJAKARTA – BOROBUDUR – JOGJAKARTA
Mic dejun. Deplasare spre Templul Borobudur, cel mai mare si mai impresionant templu budist din lume, cu o vechime de aprox. 1.200 de ani, care a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1991. De-a lungul timpului a fost acoperit de cenusa vulcanica si de jungla, dar in prezent a fost in totalitate recuperat. Astazi este cel mai vizitat monument din Indonezia, loc important de pelerinaj pentru budisti, fiind ultimul popas pe traseul urmat de pelerini cu ocazia Vesak-ului, sarbatoarea nationala a nasterii si mortii in Indonezia. Dupa ce vom vizita si Templul Mendut, aflat in apropiere, ne vom intoarce la Jogja pentru a lua dejunul. In continuarea zilei vom face turul orasului, prilej cu care vom vizita Palatul Sultanului, construit in anul 1970 de catre Sultanul Hamengkubowono I, Piata de pasari Pasar Ngasem, Castelul de Apa Taman Sari, cu motive atat indoneziene cat si portugheze, precum si manufacturile de baticuri, argintarie si marochinarie. Intoarcere la hotel pentru cazare.
ZIUA 6 / 29.10.2016: JOGJAKARTA – JOMBANG – TOSARI
Mic dejun. Transfer la gara pentru calatoria cu trenul spre Jombang, unde vom vizita situl istoric Trowulan care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, un sit arheologic care acopera aproximativ 100 de km², despre care se spune ca a fost capitala omonina a Imperiului Majapahit, mentionat de Mpu Prapanca in sec. al XIV-lea in poemele sale si in mai multe surse istorice chineze ale sec. al XV-lea. Sapaturile din jurul sitului Trowulan au aratat ca anumite parti din vechea asezare sunt ingropate in prezent sub pamantul vulcanic al zonei, un rezultat al frecventelor eruptii ale Muntelui Kelud aflat in apropiere. Numeroase ruine arheologice sunt imprastiate in jurul satului Trowulan, unele dintre acestea fiind deteriorate, in timp ce altele au fost reconstruite din caramida rosie. Sir Thomas Stamford Raffles, guvernatorul-general al Indiilor de Est Olandeze a descoperit ruinele in sec. al XIX-lea si a fost atat de impresionat de ceea ce a vazut, incat a afirmat ca situl Trowulan este “mandria insulei Java”. Dejun. In continuarea zilei ne vom deplasa spre oraselul Tosari, aflat la baza Muntelui Bromo, unde ne vom caza la Bromo Cottage Lodge (sau similar).
ZIUA 7 / 30.10.2016: TOSARI – MUNTELE BROMO – SURABAYA – DENPASAR – UBUD
In cursul diminetii, plecare spre Muntele Bromo (2.329 m) pentru a surprinde un superb rasarit de soare. Bromo face parte din masivul Caldera Tengger si este singurul vulcan activ care contine sapte centre eruptive, fiind usor de recunoscut pentru ca intreaga parte de sus a fost spulberata, iar din interiorul craterului ramas iese constant fum sulfuros albicios. Muntele Bromo este, de asemenea, cea mai cautata destinatie turistica din Java de Est, renumit pentru privelistile ireale asupra vailor verzi din imprejurimi. Ajunsi la baza Muntelui Bromo ne vom urca in jeepuri si ne vom cufunda in atmosfera de poveste, admirand celebrul rasarit de soare la Penanjakan, dupa care vom avea ocazia sa facem o plimbare cu poneii. Ne vom intoarce la hotel pentru a lua micul dejun si dupa o binemeritata odihna, vom fi transferati la aeroportul din Surabaya pentru zborul spre Denpasar, capitala Insulei Bali. Intalnire cu ghidul local pentru dejun si transfer la Ubud, un remarcabil oras, centru cultural si artistic, pentru cazare la Hotel Anumana Ubud 4* (sau similar).
ZIUA 8 / 31.10.2016: UBUD – Turul KINTAMANI – BALI
Mic dejun. Vom incepe ziua cu vizitarea unuia dintre cele mai vechi si mai mari monumente antice din Bali, complexul de temple Gunung Kawi, cunoscut ca templul sacrei fantani, construit in sec. al XI-lea in mijlocul unei paduri luxuriante, unde vom putea admira cele 10 altare taiate in stanca, considerate a fi un elogiu adus membrilor familiei regale. Ne vom indrepta apoi spre Kintamani pentru a ne bucura de panorama splendida oferita de vulcanul activ al Muntelui Batur si de o uluitoare priveliste asupra celui mai mare lac din Bali format in craterul vulcanului, Lacul Bakur. Dejun. In continuarea zilei vom vizita templul Besakih sau “Templul Mama”, cel mai mare templu hindus din Bali, un complex format din 24 de temple care gazduieste ramasite ancestrale ale culturilor hinduse si balineze situat la poalele Muntelui Agung, cel mai inalt vulcan din Bali, care are o semnificatie spirituala fantastica pentru oamenii de pe insula. Legenda spune ca Agung a fost creat atunci cand Zeul Hindus Pasupati a rupt Muntele Meru, axa spirituala a Universului. Ultima vizita o vom face la situl Kertagosa situat in mijlocul unui iaz, un complex precolonial unde se judecau in trecut faradelegile. Transfer in Kuta pentru cazare la Hotel Ramada Camakila Kuta 5* (sau similar).
ZIUA 9 / 01.11.2016: BALI – Turul MENGWI – BALI
Mic dejun. Dimineata, timp liber la dispozitie pentru plaja si alte activitati individuale. Dupa-amiaza, optional, tur de o jumatate de zi catre zona centrala a insulei, traversand campurile de orez, catre stravechiul regat Mengwi. Veti vizita uriasul templu Pura Taman Ayun care a servit drept templu regal in sec. al XVIII-lea, in cadrul Regatului Mengwi. Situat intr-un parc pitoresc, cu numeroase iazuri, templul care in traducere inseamna “prea-frumoasa gradina”, este unul dintre cele mai frumoase din insula, cu o arhitectura unica, balineza. Veti intra apoi in padurea Alas Kedaton, unde traiesc mii de maimute pitice, ca in final sa vizitati unul dintre cele mai venerate temple balineze, templul Tanah Lot sau in traducere “pamant pe mare”. Unul dintre cele sapte temple pe mare din Insula Bali, inchinate zeilor marilor, situat intr-o superba locatie, in varful unei insulite stancoase, este unul dintre cele mai fotografiate obiective din Bali. Cazare.
ZIUA 10 / 02.11.2016: BALI – CROAZIERA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja si alte activitati individuale sau transfer in Portul Benoa pentru imbarcarea pe vasul cu care veti putea face o croaziera optionala de o zi cu dejun inclus spre Insula Lembongan, situata la cativa kilometri de Coasta Sanur. Calatoria cu catamaranul de lux dureaza o ora si jumatate pe sens, trecand prin impresionanta Stramtoare Badung. Insula este un mic paradis tropical, renumita pentru minunatele plaje de nisip alb umbrite de palmieri, pentru abundenta de culori vii, pentru mlastinile de mangrove, pentru apele clare turcoaz si pentru viata marina bogata. Veti putea face plimbari in interiorul insulei sau plimbari in barci cu fundul de sticla. Cazare.
ZIUA 11 / 03.11.2016: BALI
Mic dejun. Zi la dispozitie in care pot fi utilizate facilitatile hotelului, se poate vizita Denpasarul sau alte statiuni balineze sau puteti opta pentru o experienta unica, plina de adrenalina: rafting pe raul Ayung. Va veti putea bucura de peisajele spectaculoase oferite de padurea tropicala densa, de stancile falnice, de caderile de apa si de intinderile campurilor de orez. Va veti intalni cu maimute gri sau negre si cu o multime de pasari exotice. Aventura dureaza intre 6 si 7 ore, timp in care veti fi atent supravegheati de catre un instructor. Dejun inclus. Seara, intoarcere la hotel pentru cazare.
ZIUA 12 / 04.11.2016: BALI – AMSTERDAM
Mic dejun. Dimineata, timp liber pentru plaja. Camerele sunt disponibile pana la ora 12:00 (exista posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim o luna inainte de inceperea circuitului). Transfer la aeroportul din Denpasar pentru zborul companiei KLM, KL 836 (21:30 / 08:00) spre Amsterdam.
ZIUA 13 / 05.11.2016: AMSTERDAM – BUCURESTI
Sosire la Amsterdam la ora 08:00, de unde se pleaca spre Bucuresti cu zborul KL 1373 (09:20 / 13:05).

TARIF: 490 EURO + 990 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 490 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15-19 turisti, tariful se majoreaza cu 50 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Amsterdam – Jakarta, Denpasar – Amsterdam – Bucuresti
- transport continental cu avionul pe rutele: Jakarta – Jogjakarta, Surabaya – Bali
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 5*, 4* si lodge
- 6 dejunuri si 1 cina, conform program
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 480 euro/pers. si pentru zborurile continentale: aprox. 50 usd/pers. care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viza pentru Indonezia: 35 usd/pers.; se obtine si se achita la fata locului
- taxele de iesire de pe aeroporturi (in acest moment 35 usd/pers. in Denpasar, Bali)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- bacsisuri: 40 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local
• Turul Mengwi: aprox. 30 usd/pers.
• Croaziera spre Insula Lembongan: aprox. 100 usd/pers.
• Rafting pe raul Ayung: aprox. 65 usd/pers.

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
- 1 fotografie tip pasaport

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferent
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »



   Contacteaza firma


Lista produse oferite de Dal Travel SRL

  1. Circuit 2016 INDONEZIA – BALI 17.05 – 29.05.2016
    Circuit 2016 INDONEZIA – BALI 17.05 – 29.05.2016 - Cultura, temple, palate si natura paradisiaca INDONEZIA – BALI JAKARTA – JOGJAKARTA – PRAMBANAN – BOROBUDUR – JOMBANG – TOSARI MUNTELE BROMO – SURABAYA – UBUD – BALI O calatorie exotica in Indonezia, intr-o lume care imbina misterul oriental cu ...
  2. Circuit 2016 MEXIC – CUBA
    Circuit 2016 MEXIC – CUBA - Mister, muzica, dans si exotism M E X I C – C U B A MEXICO CITY – GUADALUPE – TEOTIHUACAN – CHOLULA – PUEBLA – VERACRUZ EYIPANTLA – CATEMACO – SUMIDERO – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – AGUA AZUL PALENQUE – CAMPECHE – UXMAL – MERIDA – ...
  3. Circuit 2016 INDOCHINA VIETNAM – LAOS – CAMBODGIA
    Circuit 2016 INDOCHINA VIETNAM – LAOS – CAMBODGIA - Misterioasa Indochina I N D O C H I N A VIETNAM – LAOS – CAMBODGIA HO CHI MINH (SAIGON) – TAY NINH – CU CHI – HOI AN – MY SON – DA NANG – HUE HANOI – HALONG BAY – LUANG PRABANG – SIEM REAP – ANGKOR – PHNOM PENH BANGKOK
  4. Circuit 2016 THAILANDA
    Circuit 2016 THAILANDA - Circuit in Tara Surasului T H A I L A N D A BANGKOK – AYUTTHAYA – LOPBURI – PHITSANULOK – SUKHOTHAI – LAMPANG GOLDEN TRIANGLE – CHIANG RAI – CHIANG MAI – PHUKET Invitatie intr-o vacanta in care va veti simti in primul rand “liberi”, ...
  5. Circuit 2016 SUEDIA – NORVEGIA – DANEMARCA 13.08 – 23.08.2016
    Circuit 2016 SUEDIA – NORVEGIA – DANEMARCA 13.08 – 23.08.2016 - Simfonie de apa si culoare pe taramurile vikingilor SUEDIA – NORVEGIA – DANEMARCA STOCKHOLM – KARLSTAD – LILLEHAMMER – DOMBAS – RUTA DE AUR – FIORDUL GEIRENGER – STRYN – GHETARUL BRIKSDAL – FIORDUL SOGNEFJORD – BERGEN FIORDUL HARDANGER – GOL – ...
Vezi Circuit 2016 INDONEZIA – BALI 24.10 – 05.11.2016 in catalogul online de produse al Dal Travel SRL sau in categoria in care a fost inscris: . Vizualizare profil companie: Dal Travel SRL


Resurse web Circuit 2016 INDONEZIA – BALI 24.10 ...

    - Edrich - Vanzarea de utilaje si echipamente pentru constructii: excavatoare, buldoexcavatoare, buldozere, autobetoniere, gredere, incarcatoare frontale: BENFRA, JCB, ...

    - canapeleonline - magazin virtual de canapele si fotolii

    - Rent a car Cluj, car rental, inchirieri masini Cluj - Menuett SRL - Rent a car services in Cluj - Menuett offers you car rental and hire in Cluj-Napoca. You can rent the car directly from the Cluj-Napoca Airport. The cars for ...

    - Sfera - Sfera comercializeaza sudura ESAB, taiere oxigaz GCE, generatoare GenSet, abrazive KLINGSPOR, compresoare KAESER, instalatii de ridicat, scule. Proiecteaza ...

    - BlonduMp3 - Cea mai mare varietate de muzica de la Radio STAR incoace :))

    - Cresterea ciupercilor comestibili - consultanta in domeniul agricol - Consultanta gratuita si contra cost referitoare la infiintarea fermelor de ciuperci in Romania, prin fonduri nerambursabile SAPARD




Momentan nu exista produse similare
8