Direct la continutul paginii »

Vrei să scapi de datorii? 4 sfaturi financiare

Poza stire 'Vrei să scapi de datorii? 4 sfaturi financiare'
01 August 2022 0 comentarii

 

Datoriile sunt întotdeauna o sursă de îngrijorare, iar dacă sunt și mari, devin o adevărată bătaie de cap. Chiar dacă nimeni nu își dorește să se împrumute, uneori nu avem de ales. Avem nevoie de bani când apar evenimente neașteptate, când vrem să ne cumpărăm lucruri utile, să investim în educația noastră sau a copiilor sau doar ca să ne bucurăm de puțină relaxare. În condițiile economice din prezent, este dificil să faci față datoriilor. Inflația și creșterea prețului la utilități pun presiune pe orice persoană. Totuși, există soluții pentru a scăpa de datorii. Descoperă în continuare 4 sfaturi financiare care te ajută în acest sens.


  1. Solicită un credit rapid


O datorie neplătită care te poate lăsa fără bani sau bunuri nu este o glumă, de aceea soluția unui împrumut rapid merită luată în calcul. Când termenul limită de returnare a banilor se apropie, accesează un credit online aici. Plata unei datorii prin altă datorie poate părea o soluție de moment, dar returnarea creditului rapid în rate lunare accesibile nu pune presiune foarte mare pe bugetul tău. 


Un credit rapid se solicită online, pe site-ul securizat al unei instituții financiare nebancare (IFN). Tot ce trebuie să faci este să te înscrii pe site-ul IFN-ului, să completezi un formular și să încarci documentele cerute. De obicei, ți se cer datele de pe actul de identitate și dovada că ai un venit regulat. Odată ce IFN-ul are datele tale și garanția că ai mijloacele de a returna împrumutul, îți aprobă cererea și îți virează banii în cont. Sumele pe care le poți obține printr-un credit rapid sunt mici, dar, dacă te dovedești bun platnic, cu timpul poți accesa împrumuturi mai mari. 


  1. Modifică standardul de trai


Uneori, imposibilitatea de a plăti datorii are drept cauză cheltuielile mari de zi cu zi. Dacă te-ai obișnuit să-ți cumperi haine scumpe și să conduci mașini luxoase, dar ai datorii, trebuie să-ți reevaluezi prioritățile. Nu este plăcut să treci de la un standard de viață superior la unul inferior, dar trebuie să gândești situația ca pe ceva temporar. Renunți la hainele și mașina scumpă doar o perioadă, cât să reduci cheltuielile și să faci rost de bani. Odată ce returnezi banii, poți reveni la traiul de dinainte.


  1. Calculează atent raportul dintre cheltuieli și venituri


De multe ori, administrarea financiară a propriilor venituri este deficitară din cauză că trecem cu vederea detalii aparent insignifiante. Unele cheltuieli care ni se par mici se acumulează și pun presiune pe buget. Ține o evidență detaliată a tuturor veniturilor și cheltuielilor. Încearcă să elimini cheltuielile neesențiale și să cauți alternative mai ieftine la anumite servicii sau produse. De exemplu, poți schimba furnizorul de energie dacă găsești o ofertă mai bună sau renunța la coafeza la care mergi de obicei, în favoarea uneia care oferă servicii pe mai puțini bani. Pe scurt, modifică fluxul fiscal astfel încât să-ți rămână cât mai mulți bani pentru plata datoriilor. 


  1. Caută un loc de muncă suplimentar


Un job cu normă întreagă este deja obositor, dar când ai datorii nu strică să iei în calcul o slujbă suplimentară. Te poți angaja cu jumătate de normă sau poți căuta un job de tip project-based. În acest mod, vei obține mai mulți bani și s-ar putea să și evoluezi profesional. Nu trebuie neapărat să te angajezi pentru a obține bani în plus. Un parteneriat cu o firmă de vânzări, o colaborare la distanță sau participarea la studii de piață îți pot aduce capitalul de care ai atâta nevoie.


Datoriile sunt o sursă de stres, dar nu trebuie să le lași să-ți afecteze viața. Ține cont de cele 4 sfaturi de mai sus și scapă de ele. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta