Direct la continutul paginii »

Vrei sa deschizi un magazin online? 4 aspecte de care sa tii cont

 

Magazinele online sau virtuale s-au bucurat in ultimii ani de o crestere considerabila a popularitatii, atragand din ce in ce mai multi clienti. Fiind o metoda comoda de a achizitiona produse la orice ora, cumparaturile pe internet au devenit preferate in randul utilizatorilor. 


Mai mult, pentru cineva care-si doreste sa-si deschida o afacere, magazinul online este o idee atragatoare si datorita costurilor reduse de intretinere si a usurintei cu care poate fi gesionat in comparatie cu un magazin fizic. Iti prezentam in cele ce urmeaza 4 aspecte de care este bine sa tii cont daca vrei sa-ti deschizi un magazin virtual.

1. Fa-ti un plan bine pus la punct

Stabileste-ti publicul tinta si o nisa in care vrei sa activezi: magazin de imbracaminte, de piese auto, de mobilier, de decoratiuni etc. Studiaza foarte bine nisa respectiva si cauta studii de piata referitoare la segmentul ales. Dupa ce ai facut un research amanuntit, selecteaza produsele pe care urmeaza sa le vinzi - acestea trebuie sa satisfaca nevoile clientilor.

2. Alege platforma pe care vei construi magazinul si instrumentele eCommerce pe care le vei folosi

Pentru deschiderea unui magazin virtual vei avea nevoie de o platforma ce te va ajuta sa-ti administrezi afacerea, precum si de diferite instrumente. Opteaza pentru solutii moderne de eCommerce cum sunt cele oferite de Kodingtech.com, pentru a crea site-ul, incarca produsele, realiza campanii de retargetare si integra diferite aplicatii. 


Alege numele magazinului si al domeniului, avand grija ca acesta sa fie simplu de tinut minte si de tastat. Este recomandat si sa-ti inregistrezi marca, dar inainte de asta verifica daca exista un alt domeniu cu acelasi nume sau un nume similar.

3. Ocupa-te de designul magazinului

Designul site-ului, imaginile si descrierile produselor trebuie sa fie atragatoare, pentru ca utilizatorii sa fie determinati sa achizitioneze articolele respective. Redacteaza (sau angajeaza specialisti care sa redacteze) continut original, care sa raspunda la potentialele intrebari ale clientilor. Incarca doar imagini de calitate, care sa prezinte frumos produsele.

4. Promoveaza-ti afacerea

Cel mai simplu e sa iti promovezi magazinul pe retelele sociale. Stabileste un buget de promovare si alege platformele pe care vrei sa derulezi campaniile. Opteaza pentru tehnicile de marketing potrivite tipului de magazin pe care-l ai si fa-ti afacerea cunoscuta. In acest fel, sansele de a-ti face site-ul mai popular si implicit mai accesat cresc considerabil.


Acestea sunt cateva dintre aspectele principale pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand vrei sa-ti deschizi un magazin online. Studiaza-le cu atentie si pune in practica sfaturile si recomandarile oferite.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta