Direct la continutul paginii »

Viata pe cont propriu, 3 sfaturi pentru a nu avea griji

Poza stire 'Viata pe cont propriu, 3 sfaturi pentru a nu avea griji'
13 Septembrie 2017 0 comentarii

Odata cu terminarea studiilor si incheierea vietii de camin urmeaza o noua etapa a maturitatii si dezvoltarii tale, viata pe cont propriu, cand esti raspunzator de plata chiriei, a utilitatilor. Cu toate acestea, independenta, libertatea de a decide singur pentru tine aduce o sumedenie de satisfactii si entuziasm, dar poate si o mica teama. Sfaturile de mai jos iti vor fi mai mult decat utile pentru ca tu sa te simti confortabil in noul statut al persoanei raspunzatoare.

Creeaza un buget lunar si respecta-l

Acum esti responsabil pentru toate cheltuielile, de la chirie si utiliati, pana la alimente sau biletele la film. Este asadar important sa iti gestionezi finantele in mod corespunzator.

Nu este o noutate ca o chirie in capitala sau in celelalte orase mari ale tarii este destul de mare. Daca parintii te pot ajuta financiar, iar serviciul pe care il ai iti asigura un salariu mai mult decat satisfacator, a cumpara un apartament cu 2 camere poate fi solutia ideala. Gandeste-te ca banii de chirie ii vei plati pentru rata la banca, iar in final apartamentul este chiar al tau.

Pune intr-un Excel sau pe hartie situatia financiara, asadar urmareste cu atentie ce cheltui in fiecare zi. La finalul lunii analizeaza raportul si fa ajustari acolo unde crezi ca este cu putinta, de exemplu reducerea numaruului de mese mancate in oras.

Nu lasa dezordinea sa se instaleze

Mult mai multa incredere in tine, siguranta si o gestiune riguroasa si atenta a lucrurilor va avea loc daca apartamentul tau este curat, ordonat. Iti ofera asadar starea de bine. Aglomerarea, un morman de haine aruncate prin dulap si camera, vase nespalate, un birou incarcat de documente, facturi si altele, iti ofera disconfort.

Cel mai important, incearca sa mentii curat. Astfel iti vei simplifica cu mult misiunea. Daca nu vei lasa sa se adune o multime de treaba, va fi usor pentru tine sa pastrezi locuinta curata. In plus, gandeste-te ca in sfarsit stai singur, deci iti poti invita gasca de prieteni la tine ori de cate ori doresti.

Invata sa faci cumparaturi

Ar fi pacat sa cumperi mai mult decat poti manca, iar ulterior sa arunci ceea ce a ramas in frigider. Este o risipa. Nu te duce in supermarket daca esti infometat, vei cumpara foarte multe, iar in final suma cheltuita va fi una substantiala.

Nu depozita alimentele in locuri ascunse, sa uiti de ele si sa nu mai stii ce ai in casa. Incearca sa iti faci un plan cu privire la ce vei cumpara, corelat cu ceea ce iti doresti sa prepari in saptamana respectiva.

A comanda pizza este intr-adevar o solutie care te scapa de momentele dificile cand nu ai nimic de mancare in casa. Cel mai bine este ca astfel de situatii sa fie cat mai rare, pizza este costisitoare si savurarea ei fara companie nu este la fel de distractiva ca atunci cand esti cu prietenii.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta