Direct la continutul paginii »

Trei motive pentru a cumpăra o casă în loc de apartament

Poza stire 'Trei motive pentru a cumpăra o casă în loc de apartament'
10 Decembrie 2019 0 comentarii

 

A venit momentul să-ți cumperi propria locuință, dar poate cauți încă oferte și nu te-ai decis ce anume ți s-ar potrivi. Prima decizie pe care trebuie s-o iei este ce fel de locuință vei cumpăra - o casă sau un apartament? Este adevărat că românii sunt obișnuiți să stea la bloc și există avantaje ale acestei alegeri, însă o casă proprie, doar pentru familia ta, îți va aduce mai multe beneficii.


În cazul în care nu ai luat încă o decizie, iată trei motive pentru care merită să cumperi o casă individuală, nu un apartament.

1.Costă la fel ca un apartament

Dacă te gândești că vei plăti mult mai mult pentru o casă cu curte, greșești! Există și case la un preț accesibil, totul depinde, evident, de zona aleasă de tine și de cât de mare vrei să fie casa. Sigur că un apartament de 2 camere va fi mult mai ieftin ca o vilă cu 5 camere, însă dacă va trebui să alegi între un apartament cu 4 camere și o casă cu 4 sau 5 camere, vei vedea că diferența de preț este foarte mică sau chiar nu există.


Poți găsi o casă de vânzare în Cluj Napoca sau într-un alt oraș prin intermediul unei agenții imobiliare. Specialiștii îți vor putea recomanda locuința perfectă pentru nevoile tale și care se va încadra în bugetul de care dispui. Prin urmare, dacă știi câte camere îți trebuie și cât de mare ai vrea să fie curtea, va fi destul de simplu să găsești câteva oferte interesante, din care să alegi cea mai bună variantă pentru tine.

2. Te bucuri de liniște și intimitate

Principalul avantaj al unei case individuale este că vecinii vor fi mai departe de tine și nu te vor deranja. Nici tu pe ei! Astfel, te vei putea bucura în voie de un grătar la tine în curte, alături de prieteni, sau îi vei putea lăsa pe cei mici să se joace și să facă gălăgie cât vor. 


Curtea va fi locul de joacă perfect, poți construi chiar și un leagăn sau poți monta o mică piscină gonflabilă pentru copii. Dacă ai animale de companie, curtea va fi un adevărat paradis pentru ele - vor putea alerga în siguranță și nu îți vor mai face mizerie sau dezordine prin casă.

3. Ai libertatea de a-ți modifica locuința

Spre deosebire de un apartament, unde imaginația ta în materie de renovare și decorare se va limita la culoarea gresiei și a parchetului, atunci când ai casa ta poți face aproape orice dorești. Dacă ajungi la concluzia că ai nevoie de mai mult spațiu, îți poți extinde locuința cu unul sau două etaje sau cu o mansardă cochetă. 


La fel, în curte poți construi un garaj, un foișor sau o magazie, orice vrei tu. Trebuie doar să ai grijă să respecți legea, adică să obții autorizație de construcție pentru orice modificare pe care o aduci casei tale.


Iată doar 3 dintre avantajele importante pe care ți le aduce o casă, față de un apartament. Desigur, cumpărarea unei locuințe este în primul rând o alegere personală, subiectivă, însă merită să te gândești și la aceste aspecte practice, înainte de a lua o decizie.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta