Direct la continutul paginii »

Trei defectiuni ale masinii care iti pot ruina concediul

 Defectarea unei piese auto nu este niciodata o veste buna, dar daca acestea apar in timpul concediului, pot distruge o vacanta de vis petrecuta alaturi de familie si prieteni. Ultimul lucru pe care vrei sa-l faci in zilele tale libere este sa mergi cu masina in service si sa cheltuiesti banii pe care i-ai fi putut folosi pentru a te distra. In aceste situatii recomandam inchirierea unei masini pentru a tu putea bucura in continuare de concediu. Totusi, daca iei in calcul cel mai sumbru scenariu, ai putea evita momentele neplacute. Acestea sunt cateva dintre defectiunile care iti pot distruge concediul.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/breakdown-automobile-repair-579365/


Defectiuni ale sistemului de franare

Sistemul de franare este o parte vitala a unui automobil. Acesta asigura siguranta ta, a pasagerilor si a celorlalti participanti la trafic. Asadar, un sistem de franare defect nu numai ca va face masina inutilizabila, dar te va transforma intr-un pericol pe sosea. In cazul in care observi ca distanta de franare a masinii tale a crescut considerabil, este recomandat sa incetezi sa o folosesti pana cand poti remedia problema. Reparatia acestei probleme poate fi una elementara, precum schimbarea placutelor sau a lichidului de frana, sau poate fi nevoie de operatiuni mult mai complexe. Apeleaza la serviciile unui mecanic pentru a evalua sistemul de franare.


Defectiuni ale instalatiei de aer conditionat

In functie de temperatura de afara, o defectiune a instalatiei de aer conditionat poate fi doar incomoda sau pur si simplu devastatoare. In timpul verii, resimtita in masina poate fi cu 10 grade mai mare decat cea de afara. In cazul drumurilor lungi tu si pasagerii veti fi nevoiti sa suportati temperaturi foarte mari, pe perioade indelungate. Acest lucru poate afecta sanatatea celor aflati in masina. Copiii sunt mult mai sensibili decat adultii si pot suferi de greata, dureri de cap sau chiar insolatie. Daca masina ta nu are instalatie de aer conditionat sau aceasta nu functioneaza, este indicat sa inchiriezi o masina dotata cu climatizare pe durata concediului.


Perforarea baii de ulei

Daca nu te numeri printre cei carora le place sa mearga la mare in concediul de vara, muntele este o alternativa potrivita. Caldura este mai usor de suportat si te poti bucura de o multime de activitati precum drumetii, escaladare, excursii in natura etc. Cu toate acestea, ar trebui sa te asiguri ca ai un vehicul adecvat pentru acest tip de calatorie. Daca masina ta are garda la sol prea joasa, exista pericolul ca un obstacol sa provoace perforarea baii de ulei. O astfel de defectiune iti poate compromite intregul concediu. Pentru a elimina acest pericol, se recomanda inchirierea unei masini capabile sa traverseze terenul accidentat.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta