Direct la continutul paginii »

Top sfaturi utile pentru a te simți mai fericit(ă) acasă

Poza stire 'Top sfaturi utile pentru a te simți mai fericit(ă) acasă'
26 Martie 2020 0 comentarii

 

Casa ta este locul care te reprezintă cel mai mult și în care îți petreci majoritatea timpului; activitățile pe care le faci aici îți pot modela și îmbunătăți starea de bine, de relaxare sau dimpotrivă, îți pot afecta uneori productivitatea, concentrarea. De-a lungul timpului, diverse studii de specialitate au arătat că micile obiceiuri ce fac parte din rutina ta zilnică pot influența gradul de fericire pe care ți-l inspiră propria locuință. Dacă simți că nu te mai relaxezi suficient de mult când ajungi acasă și nu te simți la fel de fericit(ă) ca altădată, există mici trucuri și lucruri pe care le poți face pentru a-ți recăpăta starea de bine în momentele petrecute acasă, alături de cei dragi. 

 

În general, acest lucru implică unele schimbări rapide, simple, dar eficiente, ca de exemplu redecorarea, achiziționarea unei piese noi de mobilier, schimbarea culorilor etc. Te vei simți probabil mult mai bine dacă amplasezi în fiecare încăpere un lucru drag care îți inspiră veselie și fericire. În plus, astfel de mici schimbări sunt accesibile din punct de vedere financiar și, pe cât pot părea de comune, pe atât sunt de eficiente dacă le gândești cu atenție și le pui în practică cu plăcere.

 

Iată așadar unele dintre cele mai importante sfaturi de la specialiști pentru ca tu să te simți fericit(ă) din nou în propria locuință și să ai sentimentul plăcut de „acasă”.

 

  • Ordinea în camere

 

Este dovedit faptul că ordinea cauzează liniște, relaxare și dezordinea stres, agitație și chiar disconfort. A face ordine în toate camerele zilnic preț de câteva minute este un obicei simplu, rapid și ușor de implementat în rutină. Bineînțeles, acest lucru poate dura mai mult dacă ai copii, animale de companie, însă nu este obligatoriu să faci o curățenie completă - este de ajuns să pui hainele la loc, să faci patul ori să speli vasele din chiuvetă. La final, cu siguranță te vei simți mai bine și te poți relaxa mai mult.

 

  • Achiziționarea de mobilă nouă

 

Dacă intri în living și simpla privire spre o canapea, colțar sau fotolii vechi te întristează și eviți să stai în această cameră, poate fi semnul că ar trebui să reînnoiești mobila sau măcar piesa centrală reprezentativă pentru sufragerie. Pe piața de profil există zeci de modele și culori disponibile de colțare extensibile, canapele, fotolii sau scaune și simplul fapt că alegi ceva ce-ți place și înlocuiești mobila veche te va face să te simți mult mai fericit(ă). 

 

Totodată, dacă pereții sunt albi, o piesă de mobilier centrală viu colorată ar putea fi soluția ideală pentru ca acea cameră să prindă viață din nou și să inspire confort și veselie.

 

  • Decorarea locuinței cu obiecte cu valoare sentimentală

 

Aceasta este una dintre cele mai bune soluții de a personaliza locuința - nu este necesar să umpli casa până la refuz cu obiecte decorative, însă poți amplasa ici, colo fotografii înrămate cu familia, mici tablouri cu tematică naturală de exemplu, ori o tăbliță pe care să scrii zilnic diverse mesaje inspiraționale. Toate aceste mici detalii îți pot face ziua mai fericită de când te dai jos din pat dimineața.

 

De asemenea, poți opta pentru câteva ghivece cu plante - cu ajutorul lor locuința ta va avea un aspect mai natural, verde, iar totodată vor avea un efect vizual plăcut, relaxant. Simpla activitate de a avea zilnic grijă de ele te poate face să uiți de probleme și să te bucuri de timpul liber petrecut acasă.

 

În concluzie, pentru a te simți mai fericit(ă) acasă nu trebuie decât să creezi o atmosferă plăcută, veselă și primitoare - astfel, fericirea va veni de la sine.

 

 

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta