Direct la continutul paginii »

Top 7 defectiuni frecvente ale centralei termice

Poza stire 'Top 7 defectiuni frecvente ale centralei termice'
09 Noiembrie 2018 0 comentarii

Centralele termice sunt un generator de caldura care se bazeaza pe conversia unei forme de energie: curent electric sau combustibil lichid, solid ori gazos in energie termica. Au rolul de a transporta un purtator de caldura si de a asigura alimentarea centralizata a consumatorilor diversi precum: instalatii de climatizare, de incalzire sau de preparare a apei calde pentru consum. Insa, pe cat sunt de utile, centralele termice se confrunta si cu defectiuni care pot provoca accidente majore daca nu sunt descoperite si reparate in timp util.

 

Cele mai frecvente defectiuni ale centralei termice

 • Centrala nu porneste. Sunt momente in care centrala termica nu mai porneste, iar cauzele pot fi lipsa gazului, a curentului electric sau lipsa apei. Imediat ce se rezolva una dintre aceste cauze, centrala porneste automat. Daca problema pentru care centrala termica nu a mai pornit a fost lipsa gazului, atunci este nevoie de o simpla resetare a sistemului.

 

 • Centrala se opreste de multe ori. Daca apa din centrala termica nu are suficienta presiune ori termostatul din camera are o problema, atunci centrala termica se opreste frecvent.

 

 • Nu se aprinde flacara centralei. Daca temperatura apei din cazan este cu mult superioara fata de cea reglata, atunci aceasta poate fi cauza pentru care flacara centralei nu se mai aprinde. Exista si situatii cand sunt avarii la nivelul cazanului, iar sistemul trebuie rearmat din butonul de resetare. Intotdeauna, manometrul trebuie sa indice o presiune de cel putin 1,1 bari pentru a asigura o functionare optima a centralei.

 

 • Centrala nu incalzeste sau nu ofera apa calda. In momentul in care temperatura apei nu depaseste 40 de grade, butonul de reglaj trebuie sa fie setat la o temperatura sub 60 de grade. Problema pentru care centrala nu se incalzeste poate fi presiunea prea mare din coloana de apa rece, dar poate exista si o problema la nivelul termostatului, care si-a pierdut din precizie.

 

 • Caloriferele centralei sunt reci. Daca temperaturile sunt prea scazute, iar tevile trec prin spatii deschise, atunci este posibil ca acestea sa fi inghetat. Trebuie sa verifici butonul de selectie vara/iarna si sa te asiguri ca este setat pe anotimpul rece. Termostatul de ambianta poate sa fie setat la o temperatura mai mica de 20 de grade Celsiuls.

 

 • S-a defectat termostatul. Aparatele isi pot pierde din sensibilitate ori se pot defecta, insa acestea pot fi usor inlocuite, iar preturile sunt accesibile. Exista o gama variata de termostate, important este sa il alegi pe acela care corespunde nevoilor tale.

 

 • Se aud zgomote in centrala. Loviturile care se aud din centrala termica pot arata faptul ca aerisirea nu este facuta corect ori apa nu are presiunea buna. De asemenea, daca zgomotele persista, acestea pot indica probleme la nivelul pompei de circulatie sau calcarul depus pe schimbatorul de caldura.

 

Pentru orice tip de reparatie a centralei este esential sa apelezi la un service autorizat. Pentru a functiona normal, dar si pentru a spori siguranta, apeleaza la service-ul brand-ului centralei. Reparatii centrale Ariston pune la dispozitie o gama variata de servicii pentru orice defectiune a centralei termice.

 

0 comentarii

  Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
  Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta