Direct la continutul paginii »

Top 5 recomandări pentru un weekend relaxant

Poza stire 'Top 5 recomandări pentru un weekend relaxant'
08 Ianuarie 2021 0 comentarii

 

Weekend! Deși termenul a pătruns relativ târziu în limba noastră, cele două zile libere de la finalul săptămânii erau cunoscute și iubite de multă vreme. Totuși, cu cât viața devine mai alertă și mai obositoare, riscăm să nu ne mai bucurăm în aceeași măsură de zilele liniștite. 

Pentru a preveni starea de burnout (extenuare din cauza stresului excesiv), trebuie să avem weekenduri cât mai relaxante, care ne permit totodată să socializăm și să aflăm lucruri noi. Știm deja că autoactualizarea este una dintre cele mai importante nevoi ale omului modern și este situată chiar în vârful piramidei lui Maslow.

Ca bucureștean, ești cu siguranță familiarizat cu traficul aglomerat și cu lucrurile care se întâmplă repede, repede. Prin urmare, am pregătit special pentru tine un ghid de activități pe care să le realizezi acasă sau în oraș!


5. Recuperează tot ce ai amânat în timpul săptămânii

Aici nu vorbim în niciun caz de overtime, ci de toate filmele, serialele și cărțile pe care le-ai lăsat pentru mai târziu. Nu este obligatoriu să te apuci de toate, nici să le termini în cele două zile. Indiferent dacă faci un maraton sau privești un singur film, trebuie să profiți de ocazia de a te pune la curent cu lucrurile care-ţi fac cea mai mare plăcere.


4. Petrece timp cu cei dragi

În weekend, poţi sta cu familia, alături de care să ai parte de două zile liniştite. Poate veţi pregăti o masă mare, la care (în sfârşit!) vă veţi aşeza cu toţii. Dacă preferi să ieși în oraș,  caută restaurante în Bucureşti, pentru seri petrecute cu stil. 


3. Ieşi la o plimbare

Indiferent dacă cei apropiaţi îţi împărtăşesc dorul de ducă sau nu, noi îţi recomandăm să începi o plimbare. Astfel poţi admira toate clădirile şi peisajele pe care le-ai văzut mai degrabă pe fugă în timpul săptămânii. Așa ajungi să-ţi cunoşti mai bine oraşul şi, de ce nu, să găseşti locuri noi în care să ieşi cu persoanele dragi.


2. Învaţă lucruri noi

Nu pentru examen sau pentru acel workshop la care ţi s-a cerut să participi, ci strict pentru tine. Poţi citi, viziona sau asculta lucruri noi. Podcasturile au crescut în popularitate tocmai pentru că-ţi permit să afli informaţii noi în vreme ce te ocupi de treburile cotidiene sau te apuci de un workout. Nu trebuie să ai un anumit domeniu în minte, alege podcastul cu titlul cel mai atractiv şi sunt mari şanse să te îndrăgosteşti de un subiect care mai înainte ţi-era străin.


  1. Petrece timp cu tine însuţi

În weekend, ai ocazia de a te izola de tumultul cotidian şi a sta, în primul rând, alături de tine însuţi. Ia-ţi un moment de repaus! Dacă simţi nevoia de a scrie, îţi poţi nota în jurnal sau agendă toate evenimentele săptămânii care a trecut, precum şi ceea ce urmează în săptămâna care începe. Weekendul este momentul ideal pentru a-ţi pune ordine în gânduri şi în program.


Urmând recomandările noastre, suntem siguri că vei găsi în cele două zile de la finele săptămânii oaza de relaxare pe care ai căutat-o de luni şi până vineri.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta