Direct la continutul paginii »

Top 5 cele mai îndrăgite modele de ochelari de soare

Poza stire 'Top 5 cele mai îndrăgite modele de ochelari de soare'
09 Mai 2023 0 comentarii

 Ochelarii de soare nu reprezintă doar un accesoriu util în zilele însorite, ci și o componentă esențială a stilului personal. Profită de gama de modele variate și selectează-ți favoritele. Iată un top cu sugestiile noastre:

1. Ochelarii de soare ce au rame rotunde

Indiferent că ești în căutarea unor ochelari de soare ieftini sau premium, ramele rotunde au fost populare în anii '60 și au revenit în tendințe în ultimii ani, datorită popularității stilurilor boho și hippie. 

Avantajele ramelor rotunde constau în faptul că acestea au un aspect clasic și adaptabil, fiind potrivite pentru numeroase stiluri vestimentare și evenimente. În plus, acestea pot crea un echilibru între trăsăturile feței și pot adăuga o notă de personalitate ținutei purtătorului. 

Potrivirea ramei rotunde cu forma feței este importantă, deoarece ramele rotunde se potrivesc cel mai bine persoanelor cu o față de formă pătrată, dreptunghiulară sau inimă, deoarece ajută la atenuarea trăsăturilor unghiulare și adaugă echilibru. 

2. Ochelarii de soare ce au rame pătrate/dreptunghiulare

Despre ochelarii de soare cu rame pătrate și dreptunghiulare putem spune că sunt modele care au câștigat popularitate în ultimii ani datorită aspectului lor modern și sofisticat. Aceste rame se caracterizează prin liniile drepte, colțurile ascuțite și dimensiunile proporționale, fiind ideale pentru persoanele care doresc să adauge un plus de eleganță ținutei lor.

Ochelarii de soare cu rame pătrate și dreptunghiulare se potrivesc cel mai bine cu persoanele care au o față rotundă, ovală sau inimă, deoarece echilibrează trăsăturile și conferă un aspect armonios. În general, se recomandă alegerea unei rame care să se potrivească proporțiilor feței, astfel încât să nu fie prea mare sau prea mică.

În ceea ce privește stilul personal, alegerea ochelarilor de soare cu rame pătrate sau dreptunghiulare poate fi influențată de preferințele vestimentare ale purtătorului, precum un stil clasic, elegant sau minimalist. 

3. Ochelarii de soare cu rame de tip cat-eye

Stilul cat-eye a apărut pentru prima dată în anii '50 și a fost popularizat de celebrități precum Marilyn Monroe și Audrey Hepburn. Acești ochelari de soare au revenit în forță în moda actuală, fiind preferați de mulți pentru aspectul lor retro și elegant. 

Caracteristica distinctivă a ramei cat-eye este forma ascuțită a colțurilor, care imită ochii unei pisici. O persoană cu o față rotundă poate opta pentru rame mai unghiulare, în timp ce cineva cu o față pătrată poate alege rame mai rotunjite și delicate.

În general, ramele mai subțiri se recomandă dacă ai o față mică sau mai îngustă, iar ramele mai late, dacă ai o față mai mare sau mai lată.

4. Ramele cu lentile soare polarizate

Lentilele polarizate elimină strălucirea produsă de suprafețe precum apă, zăpadă sau asfalt, ceea ce permite o vizibilitate mai bună și o mai mare claritate a imaginii.

Ochelarii de soare de acest tip blochează 100% din razele UV, protejând ochii împotriva daunelor cauzate de expunerea la soare pe termen lung. Prin eliminarea reflexiilor nedorite și a strălucirii, ochelarii de soare cu lentile polarizate împiedică obosirea ochilor și contribuie la un confort vizual sporit în condiții de lumină puternică. 

Ochelarii de soare polarizați sunt și foarte eleganți și pot fi purtați într-o varietate de situații. Astfel, dacă vrei să îți protejezi ochii de razele UV și să ai o experiență vizuală mai bună, ochelarii de soare polarizați sunt o opțiune excelentă.

5. Ochelarii de soare ce au rame colorate

În ceea ce privește alegerea culorii ramei pentru ochelarii de soare, aceasta poate avea un impact semnificativ asupra stilului personal al purtătorului. Culorile pot fi alese pentru a se potrivi cu ținutele și accesoriile preferate, subliniind și accentuând astfel stilul personal.

Este important să iei în considerare tonul pielii și culoarea ochilor atunci când se alege o culoare pentru rama ochelarilor de soare. 

De exemplu, pentru persoanele cu tenul mai deschis, culorile pastelate sau nuanțele mai deschise de maro sau roșu pot fi alegeri adecvate, în timp ce persoanele cu tenul mai închis ar putea să aleagă culori mai închise sau tonuri mai puternice, cum ar fi roșu, portocaliu sau mov.

Nu rata ocazia de a îți proteja ochii cu stil în zilele însorite!

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta