Direct la continutul paginii »

Top 4 tipuri de imprimante pentru birou

Poza stire 'Top 4 tipuri de imprimante pentru birou'
28 Februarie 2022 0 comentarii

 

Mai ales atunci când lucrezi la birou vei avea nevoie de o modalitate de copiere, imprimare și scanare a documentelor de lucru. Soluția la îndemâna este în mod clar imprimanta, mai ales dacă vrei să reduci costurile și să eviți deplăsarile. 


Ține minte și faptul că, în funcție de configurație, există dispozitive care folosesc tuș și sunt folosite doar pentru a produce un volum mai mic de documente sau dispozitive all in one care te ajută inclusiv cu copierea, scanarea, fax și evident imprimare. Află din cele ce urmează care sunt cele mai bune tipuri de imprimante pentru birou. În general noi recomandăm o imprimantă multifuncțională color
Imprimantă cu jet de cerneală Varianta așa zis clasică, adică imprimanta cu jet de cerneală este cea pe care o vei întâlni de obicei în copy center și se folosește îndeosebi pentru tipărirea documentelor. Pentru ea trebuie să achiziționezi cartușe de cerneală galbene, magenta și cyan, cele trei fiind amestecate pentru a obține orice culoare necesară. 


E adevărat, deși tehnica de imprimare este mai simplă decât la alte modele, ea poate duce și la formarea petelor. Avantajul acestui tip de imprimantă constă în posibilitatea de a imprima pe o multitudine de tipuri de hârtie. Totuși, sunt mai degrabă recomandate persoanelor care vor să imprime un volum oarecum redus de documente. 


Imprimantă multifuncțională 


Acest dispozitiv reprezintă alegerea comună în rândul firmelor deoarece oferă mult mai multe opțiuni. Pe lângă faptul că poate utiliza ambele tehnologii de imprimare, adică imprimare cu laser sau cu jet de cerneală, acest tip de imprimantă permite inclusiv scanarea și copierea documentelor, dar și faxul. Este recomandată în cazul activităților ceva mai complexe. 


Imprimantă cu laser


Spre deosebire de imprimantele clasice cu cerneală, cele cu laser folosesc tonuri, mai exact pulbere topită pe hârtie. Acest tip de imprimantă va funcționa mai repede decât cele cu jet de cerneală și va produce documente mult mai rezistente la decolorare. Tehnica de imprimare se realizează prin îndreptarea razelor laser către un recipient rotativ, sensibil la lumină care realizează imaginea de pe pagină. 


Sunt recomandate în general persoanelor care muncesc la birou și au nevoie în general de multe documente alb negru. Calitatea documentelor va fi mai mare, iar timpul de imprimare mai scurt. 


Imprimantă foto 


Ultima, dar nu cea din urmă, imprimanta foto este de tipul one-duty, mai exact îndeplinește o singură funcție, aceea de imprima imagini grafice sau fotografii. Rezoluția imaginilor este de înaltă calitate, practic de neegalat. Fotografiile sau imaginile respective nu se vor preta de obicei la niciun alt fel de tip de imprimare. 


În funcție de nevoi poți achiziționa chiar și imprimante foto de dimensiuni reduse pentru a printa doar imagini de dimensiuni mici. 


E adevărat că ți-am recomandat mai multe tipuri de imprimante, dar nu-ți putem spune cu exactitate pe care să-o cumperi, deoarece nu știm exact cu ce te ocupi. Tot ce putem să-ți sugerăm va fi să iei în calcul costurile de întreținere, tipul de conexiune al imprimantei, instrumentele de imprimare, dar și funcțiile și opțiunile suplimentare. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta