Direct la continutul paginii »

Tipuri de rame pentru ochelari și cum alegi ce ți se potrivește

Poza stire 'Tipuri de rame pentru ochelari și cum alegi ce ți se potrivește'
11 Iulie 2022 0 comentarii

 

În urma unui consult la medicul oftalmolog s-a stabilit că e nevoie să apelezi la ochelari de vedere, iar acum e moment să faci prima alegere de acest fel? Sau porți de ceva vreme acest accesoriu și vrei să schimbi ramele pentru un nou look? Indiferent în care dintre cele două situații te regăsești, trebuie să știi că există pe piață numeroase tipuri de rame pentru ochelari, în diverse forme. Alegerea potrivită se face întotdeauna ținând cont de propriile preferințe, dar și în funcție de forma feței. 


Mai jos vei găsi un scurt ghid despre tipurile de rame pentru ochelari și recomandări despre cum să le alegi pe cele potrivite pentru tine.


Ce tipuri de rame de ochelari există?


Exista ochelari de vedere fără rame, cu ramă completă sau semi ramă, aceasta fiind prima clasificare. În general, cei fără rame sunt o opțiune confortabilă, având avantajul că sunt foarte ușori. De asemenea, sunt discreți, având un design minimalist. Ochelarii cu semiramă sau cu jumătate de cadru sunt destinați mai mult celor care poartă lentile groase, cu dioptrii mari. Iar cei cu ramă completă sunt ochelarii clasici, alegerea lor urmând a fi făcută de obicei după forma feței fiecăruia. O altă clasificare a ramelor este legată de materialul din care sunt confecționate. Pot fi din plastic, din metal sau din silicon.


După ce ai aflat care sunt opțiunile în ceea ce privește tipul acestora, urmează să alegi forma lor. Cele mai frumoase rame pentru ochelarii de vedere sunt cele care se potrivesc fizionomiei tale. Ai de ales între modele de ochelari ovali, pilot, rectangulari, rotunzi sau cat eye. Există și varianta clip on, prin care pur și simplu atașezi lentilelor cu dioptrii o pereche cu protecție solară, antireflex, care te protejează de razele puternice ale soarelui. 

Alege ramele pentru ochelari în funcție de forma feței 

Forma ramei ochelarilor de vedere trebuie să se potrivească fizionomiei tale și să se încadreze dimensiunilor chipului tău. În ceea ce privește culoarea, ai două variante: fie mergi pe ceva neutru, care să se asorteze ușor oricărui stil vestimentar, fie optezi pentru ceva îndrăzneț, colorat, care să-ți scoată în evidență look-ul. 

Fața rotundă

Dacă fața ta este rotundă, atunci ramele potrivite pentru tine sunt în general cele dreptunghiulare sau pătrate. Scopul este crearea unui echilibru la nivel vizual, iar aceste forme îți vor alungi chipul.

 

Fața ovală 

Este știut faptul ca o față ovală este cea mai permisivă, asta pentru că nu există niciun model care să nu avantajeze. Așadar, această fizionomie îți permite să alegi orice tip de ochelari, cu orice formă de ramă, cu precizarea că e esențial să păstrezi proporțiile. Cu alte cuvinte, ai grijă la dimensiunea ramelor, să nu fie prea mari sau prea mici comparativ cu chipul tău. 

Forma feței triunghiulară 

Cei care au o fizionomie triunghiulară au nevoie să pună accentul pe zona ochilor, pe care să o scoată în evidență. O pereche de ochelari de vedere tip aviator sunt ideali. Dacă dioptriile îți permit, optează pentru varianta fără rame. Vor arăta foarte bine pe chipul tău. 

Forma feței pătrată

Fața pătrată are nevoie de echilibru, așa că îți recomandăm să alegi rame de ochelari ovale sau rotunde, care vor armoniza întreg chipul. Cele tip cat eye pot fi o variantă pentru femeile care caută și o notă glamour în acest accesoriu. 


Ochelarii de vedere reprezintă un accesoriu pe care-l porți destul de des, astfel că rama lor trebuie aleasă cu atenție, astfel încât sa se potrivească fizionomiei fiecăruia. Dacă sunt permanenți, adică îi porți tot timpul, look-ul tău va fi completat de ei, așa că optează fie pentru rame discrete, fie pentru unele care să te scoată în evidență.  


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta