Direct la continutul paginii »

Tipuri de mănuși medicale și avantajele pe care le oferă fiecare model

Poza stire 'Tipuri de mănuși medicale și avantajele pe care le oferă fiecare model '
25 Octombrie 2021 0 comentarii

 

Mănușile medicale reprezintă un element de protecție indispensabil, inclus în echipamentul pe care medicii, asistentele și personalul medical auxiliar îl utilizează, în timpul activităților realizate în unitățile spitalicești. 


Principalul rol al mănușilor medicale este de a minimiza riscul răspândirii infecțiilor. Aceste produse sunt utilizate în laboratoarele de analize medicale, blocurile operatorii sau cabinete stomatologice, oferind confort în utilizare, rezistență și, mai important decât orice, protecție.


În cele ce urmează, analizăm împreună care sunt manusile medicale de unica folosinta utilizate cel mai des în domeniul medical și ce beneficii oferă fiecare produs în parte: 

Mănușile medicale de unică folosință din nitril 

Mănușile realizate din acest material sunt preferate în activități specifice domeniului medical, datorita nivelului de rezistență ridicat pe care îl asigură. 


De asemenea, reprezintă o soluție de luat în calcul pentru personalul din clinici și spitale, care se confruntă cu alergii provocate de latex, sau de contactul cu pudra. Se fixează foarte  bine pe mână fără posibilitatea alunecării. De aceea, nitrilul este un material ce permite o dexteritate excelentă, caracteristica vitală a cărei importanță în activitatea medicală poate fi susținută cu o listă extinsă de exemple:


  • operațiile din sfera chirurgiei cardiovasculare

  • lucrările stomatologice cu intervenție pe canal 

  • etapele procesului de fertilizare in vitro (FIV)

  • proceduri laborioase din ORL, oftalmologie etc


Mai merită precizat faptul că mănușile de unică folosință din nitril au avantajul de a fi foarte catifelate și aproape la fel de flexibile precum latexul. 


Asigură un nivel de protecție sporit împotriva substanțelor cu un caracter chimic, utilizate în domeniul medical, iar purtarea lor previne dezvoltarea dermatitelor, generate, de obicei, de purtarea îndelungată a mănușilor. 

Mănușile medicale de unică folosință din latex

Latexul (cauciucul natural) este un material cu o rezistență foarte ridicată la rupere și înțepare. Acesta este și motivul pentru care mănușile din latex sunt foarte utilizate în laboratoare sau blocuri operatorii, atunci când se impune protejarea mâinilor în timpul activității medicale realizate. 


Mănușile medicale de unică folosință din latex se poti găsi în tipuri și variante diferite, pe baza necesităților de utilizare în clinici, laboratoare și spitale. Există două categorii diferite de mănuși din acest material, ce merită precizate individual: 


  • Mănușile din latex pudrate: pot fi tratate cu pudră de porumb / amidon, permițând o punere simplă și rapidă pe mâinile utilizatorului 


  • Mănușile din latex nepudrate: pentru persoanele care se confrunta cu diverse alergii la nivel cutanat.  

Mănușile medicale de unică folosință din vinil

Chiar dacă această categorie de mănuși medicale nu este preferată pentru utilizarea în blocurile operatorii sau cabinete individuale, asigură aplicabilitate în subdomenii din sferă medicală: activități specifice în cantina spitalului, activități de curățare / dezinfectare a spații destinate pacienților și personalului medical etc


Mănușile medicale de unică folosință din vinil sunt rezistente la grăsimi, alcool, substanțe toxice utilizate în igienizare. Sunt produse cu proprietate antistatică, cu alte cuvinte, împiedică electrizarea materialelor din fibre sintetice.


Utilizarea acestor mănuși reduce riscul de apariție a leziunilor la nivelul mâinilor, precum și riscul de dezvoltare a unor afecțiuni dermatologice, determinate de o posibilă reacție alergică. Așadar, se pot integra cu ușurință în echipamentul de serviciu al personalului medical auxiliar, dovedind rezistență și siguranță.


Cele 3 materiale diferite ale mănușilor medicale de unică folosință sunt asociate unor liste individuale de proprietăți și beneficii. Pe baza informațiilor descoperite în acest articol, asigură-te că achiziționezi modelul potrivit pentru activitatea medicală pe care o prestezi. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta