Direct la continutul paginii »

Tipuri de culcuș pentru câini. Cum alegi opțiunea potrivită?

Poza stire 'Tipuri de culcuș pentru câini. Cum alegi opțiunea potrivită?'
11 Octombrie 2022 0 comentarii

 

Trăim timpuri în care animalele de companie preferate se pot bucura de toată dragostea și atenția pe care o merită. În mod vizibil, dragostea stăpânilor a impus dezvoltarea unei tendințe comerciale globale, care susține realizarea și propunerea, pe piața internațională, a diferitelor produse și accesorii pentru prietenii noștri necuvântători. De exemplu, magazinele de specialitate oferă, la propriu, o varietate impresionantă de culcușuri pentru câini, deci alegerea ar putea deveni dificilă. Ce anume și cum să alegi? Rândurile de mai jos îți propun câteva soluții utile în acest sens.  

Criteriul de bază – talia câinelui

După cum ai constatat, atunci când te-ai hotărât să faci o achiziție utilă pentru amicul tău patruped ai descoperit că există destul de multe modele și tipuri de culcuș pentru câini. Alegerea ar trebui să țină cont, în primul rând, de acele dimensiuni realist estimate ale câinelui tău, nu dimensiunile actuale, mai ales dacă deții un pui. Ai nevoie să cunoști, așadar, la ce talie maximă preconizează medicul veterinar că va ajunge câinele, în funcție de rasă și caracteristici.

Ca idee generală, trebuie să știi că un culcuș trebuie să fie suficient de mare pentru ca patrupedul să se poată odihni chiar și atunci când, adult fiind, dimensiunile corpului le vor fi depășit cu mult pe cele pe care le avea la vârsta de 1 an. În cazul unui câine de talie mică sau medie, opțiunile pentru un culcuș de calitate sunt numeroase. În schimb, pentru un câine de talie mare, alegerea ar trebui să ia în considerare dimensiunea maximă la care poate ajunge. O idee bună ar fi să cunoști părinții puiului și modelele culcușurilor acestora – vei avea astfel un reper foarte clar se la care să pornești căutarea.

În plus, vei descoperi la un moment dat că nu doar talia contează, ci și modul în care câinele doarme; ca și stăpânii lor, patrupedele au preferințe în timpul somnului, lucru de care e recomandat să ții cont. Cu alte cuvinte, dacă este mai mare decât câinele, poate fi suficient de încăpător pentru a deveni culcușul perfect.

Calitatea materialelor încorporate

Probabil un criteriu la fel de important ca dimensiunile animalului de companie este calitatea materialelor utilizate. Poate pare puțin exagerat subiectul, dar trebuie să ții cont de faptul că unii câini preferă să roadă absolut orice și, în cazul în care ești fericitul posesor al unui asemenea patruped, culcușul trebuie să fie special realizat pentru a-i descuraja obiceiul distructiv – material textil gros, fermoare și protecții de dimensiuni generoase.

Pentru a evita achiziționarea la intervale mici de timp de noi culcușuri, cel mai bine este să faci o investiție serioasă la început, în achiziționarea unui culcuș care beneficiază inclusiv de o protecție textilă ce poate fi spălată la mașina de spălat (va fi un accesoriu extrem de folositor, mai ales după o plimbare în parc după o zi ploioasă).

Forma, designul, culoarea

Culcușul animalului preferat nu poate fi un obiect care să nu se potrivească cu nimic din aspectul casei; este necesar, așadar, ca în economia alegerii să ai în vedere inclusiv culoarea și forma culcușului, astfel încât noua achiziție să rezoneze cu locul în care va fi amplasată.

Trebuie ținut cont și de faptul că un design simplist, cu materiale ușor de curățat și care nu rețin părul sau alte impurități, ne va face viața mai ușoară în încercările de a menține culcușul curat; nu este important ca designul să fie încărcat de ciucuri și detalii, ce pot arăta foarte bine în vitrină, ci ca acest culcuș să fie practic și ușor de întreținut.

Întocmai ca și în cazul stăpânilor, culcușurile pentru câini trebuie să fie confortabile și să nu afecteze starea de sănătate a patrupedului. Așadar, aceste accesorii utile trebuie să fie suficient de mari, să ofere suport conform greutății, să fie ușor de spălat și de curățat.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta