Direct la continutul paginii »

Tips&tricks daca vrei sa mergi cu masina personala in turul Europei!

 Autoatu.ro - Tips&tricks daca vrei sa mergi cu masina personala in turul Europei (guiapuntadeleste.com).jpg

Sursa foto: guiapuntadeleste.com


Daca in vara aceasta doresti sa mergi cu masina intr-o alta tara din spatiul comunitar european, cu scopul ca pe parcurs sa vizitezi si alte tari, este cazul sa te pregatesti bine pentru aceasta, in sensul in care orice neplacere te va supara, iti va supara si familia sau prietenii cu care mergi si va implica anumite costuri care vor fi platite de tine cu varf si indesat.


Vorbele “socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ” sau “nu poti fugi de neprevazut” ar trebui sa te determine sa tii cont de urmatoarele tips&tricks care iti pot oferi linistea de care ai nevoie, sa te poti simti cu adevarat bine hoinarind la volan prin tari straine si pe autostrazi lungi si bine intretinute. Iata-le in ceea ce urmeaza:


 • Calculeaza inclusiv o suma de rezerva de 10% fata de suma la care te-ai gandit

 • Aprovizioneaza-ti masina cu cele necesare in caz de rau de masina, incarcarea telefoanelor, a GPS-ului s.a.m.d.

 • Schimba-ti piesele la masina pe care asteptai sa le schimbi abia la ITP-ul urmator

 • Achizitioneaza-ti accesorii noi pentru masina, pentru ca acele accesorii deja uzate sa nu se rupa de tot fix cand ti-e lumea mai draga

 • Informeaza-te bine de pe Internet despre variantele dispinibile si achizitioneaza online ceea ce iti trebuie, luand si cash dupa tine pe drum pentru a avea acoperire in caz ca sistemul bancar intampina blocaje

 • Selecteaza bine oamenii cu care vrei sa pleci in calatoria pe care, probabil, ti-ai dorit-o inca din copilarie; nu ai vrea sa-ti fie afectat un moment la care ai visat ani la rand, nu-i asa?

 • Pe timp de vara, sistemul de climatizare trebuie sa fie functional; in tari mai calde, precum Spania sau Italia, sistemul de climatizare trebuie sa fie perfect functional! Trateaza acest aspect cu seriozitate!

 • Nu te gandi la banii pe care ii cheltui inainte sa pleci intr-o astfel de calatorie. Decat sa cheltui foarte multi bani in strainatate, mai bine investesti acum in toate cele necesare.


Bucura-te de oportunitatea de a conduce linistit! (h2)


Este o placere sa conduci mult daca ai o masina care te “asculta” in permanenta si daca ai drumuri bune pe care sa mergi. Este o placere sa faci popasuri la fiecare cateva sute de kilometri si sa iei pulsul locului. Este un sentiment de libertate pe care avionul nu ti-l permite, nici un alt mijloc de transport in comun.


Poate fi obositor sa conduci atat de mult intr-un timp atat de scurt, asadar iata un alt sfat de care este bine sa tii cont: daca te simti obosit, trage pe dreapta! Stii sigur ca motorul iti va porni oricand de la prima cheie si ca poti sa rulezi din nou la o viteza superioara. Asadar, n-ai de ce sa iti faci griji!


 

0 comentarii

  Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
  Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta