Direct la continutul paginii »

Terapia individuala sau solutia de a depasi problemele care ne afecteaza viata

Cu totii trecem prin perioade de stres, de tristete, durere sau conflicte. Insa atunci cand te afli in aceste stari iti este greu sa iti dai seama daca ai intr-adevar nevoie sa consulti un specialist sau vei reusi sa depasesti singur acest moment.

Din pacate, la noi in tara, prea multi cred ca daca mergi la un psiholog inseamna ca esti nebun sau ca va trebui sa platesti sume astronomice. De aceea, foarte multe persoane evita sa ceara ajutorul unui specialist chiar si daca sunt convinsi ca au nevoie.

In primul rand trebuie sa stii ca pretul unei sedinte la un psiholog si-l poate permite aproape oricine. Pe de alta parte, vorbind despre sanatatea ta (pana si cele mai simple probleme legate de stres pot avea repercusiuni grave asupra sanatatii), nu este cazul sa te cramponezi de partea financiara.

Daca ai auzit prea des persoane spunand ca la psiholog merg doar nebunii, nu ii lua in seama. Exista sedinte de terapie destinate unor probleme precum dependenta, depresia, anxietatea etc. asa cum sunt sedintele de terapie personala.

Terapia individuala - de asemenea cunoscuta sub numele de psihoterapie sau consiliere - este un proces de colaborare intre psiholog (terapeut) si client care vizeaza facilitarea schimbarii si imbunatatirea calitatii vietii. Terapia poate ajuta oamenii care se confrunta cu barierele care interfereaza cu bunastarea emotionala si mentala si pot, de asemenea, sa creasca sentimente pozitive, cum ar fi compasiunea, stima de sine, iubirea, curajul si pacea. Multi oameni descopera cat de mult se bucura de terapia individuala, devenind mai constienti de sine.

Cand este recomandata terapia individuala?

 Terapia individuala poate trata anumite afectiuni mentale specifice, cum ar fi anxietatea, depresia sau ADHD-ul, problemele rezultate din viata cotidiana, cum ar fi problemele de relatie, gestionarea stresului, ambitiile legate de cariera sau alte probleme care pot afecta bunastarea mentala a unei persoane.

Atunci cand problemele specifice sau conditiile de sanatate mintala incep sa devina periculoase si interfereaza cu activitatile normale ale unei persoane, poate ca este timpul sa mergem la psiholog. Stresul se poate manifesta sub forma unor convingeri, sentimente, comportamente si senzatii care creeaza probleme fizice, la nivelul organismului. Un psiholog poate facilita schimbarile stilului tau de viata, poate juca rolul unei persoane care te asculta fara sa te judece, poate identifica cauzele care stau la baza simptomelor si poate oferi strategii sau tehnici specifice pentru schimbarea gandurilor, comportamentelor sau emotiilor nedorite. Prin terapie, oamenii colecteaza instrumente pentru a gestiona simptomele, pentru a atenua stresul si pentru a face fata provocarilor.

Pe scurt, se recomanda terapie individuala celor care se confrunta cu: traume din copilarie, depresie sau anxietate, probleme de identitate, preocupari legate de realtii intime, abuz, dependente, probleme de alimentatie si orice alte posibile "crize" ale vietii.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta