Direct la continutul paginii »

Sufragerie în stil industrial: 7 pași de amenajare

Poza stire 'Sufragerie în stil industrial: 7 pași de amenajare'
10 Ianuarie 2022 0 comentarii

 

Stilurile clasice de amenajare ți se par plictisitoare și vrei să ai o locuință unică? Atunci, designul industrial poate fi varianta perfectă pentru tine.

Acest stil oferă oricărei case un aer special, deosebit și sofisticat, în timp ce păstrează un aspect studiat nefinisat și nepretențios.

În plus, nu trebuie să amenajezi întregul apartament în același stil. Poți avea dormitoare moderne, iar livingul îl poți amenaja în stil industrial, pentru a avea un spațiu cool în care să te relaxezi și în care să îți întâmpini prietenii.

Iată cum să amenajezi un living industrial minunat!

1. Lasă cât mai mult spațiu liber

Un element de bază al decorului industrial este spațiul cât mai deschis, cu zone nedefinite prin despărțitoare. Livingul este un întreg care creează impresia de loc încăpător, în care fiecare zonă își găsește spațiul ei, fără a fi nevoie de artificii de styling.

Așadar, nu te grăbi să creezi mai multe zone, cu ajutorul covoarelor și texturilor diferite. Optează pentru un covor simplu, cu fir scurt, sau chiar exclude covorul și lasă parchetul la vedere.

De asemenea, nu te grăbi nici să mobilezi și să decorezi excesiv. Lasă totul cât mai simplu – spațiul alb și spațiul negativ sunt definitorii pentru acest fel de design.

2. Optează pentru mobilier funcțional, cât mai compact

Stilul industrial are la bază piese de mobilier înguste, netede, mate sau lucioase, însă fără ornamente sau accesorii foarte bogate. Poți vedea câteva exemple de mobilă de sufragerie de la Tamos, care se va potrivi perfect într-un decor industrial.

De asemenea, canapelele sunt simple, cu perne nu foarte voluminoase, iar mesele de cafea pot fi fabricate din metal și sticlă.

3. Creează o paletă de culori

La fel ca și alte stiluri de design interior, și cel industrial necesită crearea unei palete clare de culori. De cele mai multe ori, în stilul industrial vei întâlni nuanțe pământii și aurii, metalice, dar și nuanțe de griuri colorate, împreună cu elemente din metal negru sau inox.

Tonurile cuminți și neutre sunt perfecte, însă nu îți fie teamă să adaugi și un strop de culoare. Poți folosi griuri colorate, dar și nuanțe ca lila, bleu, oranj sau albastru.

4. Joacă-te cu mai multe texturi și culori de metal

Metalul este un element esențial pentru stilul industrial, dar asta nu înseamnă că trebuie să folosești un singur fel de material.

Dimpotrivă, designerii recomandă să te joci cu mai multe tipuri de metal; de la lămpi cu picior și veioze metalice până la rafturi negre din metal sau fotolii și scaune cu elemente metalice argintii sau aurii.

5. Adaugă corpurile de iluminat potrivite

Când vine vorba despre lumină, cea naturală este excelentă, însă stilul industrial se bazează, în principal, pe corpuri de iluminat cât mai deosebite, din metal și becuri transparente, decorative.

Așadar, încearcă să folosești lămpi cu picior din metal, spoturi, abajururi din metal tip „cușcă” și veioze de birou cu aspect industrial.

6. Nu neglija arta și decorațiunile

Chiar dacă ideea unui spațiu industrial este ca acesta să pară nefinisat și cât mai spațios, nu înseamnă că nu poți adăuga, de exemplu, tablouri cu imagini abstracte sau grafice. Acestea din urmă sunt excelente și oferă spațiului un plus de originalitate.

7. Nu supra-finisa spațiul

Dacă un stil modern sau minimalist trebuie să fie perfect finisat și pus la punct, stilul industrial nu intră în aceeași categorie.

O țeavă vizibilă sau câteva cabluri pe care nu ai apucat să le ascunzi nu reprezintă deloc o problemă. Din contră, adaugă farmec unui spațiu industrial!

Nu în ultimul rând, perdelele și draperiile sunt opționale într-un living industrial. Lasă ferestrele mari să se vadă în întregime, iar dacă vrei un plus de intimitate, optează pentru jaluzele.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta