Direct la continutul paginii »

SUA - Cel mai mare exportator de carne de vită

 

https://www.pexels.com/photo/raw-meat-on-brown-wooden-surface-1539684/

 

Exportul de carne de vită al Statelor Unite ale Americii a depășit orice previziune datorită vânzărilor masive către Asia. În ciuda tuturor așteptărilor, nu China a fost piața de unde a venit cea mai mare cerere.

Potrivit Federației Exportatorilor de Carne din Statele Unite ale Americii valoarea exportului de carne de vită în 2018 a ajuns la 8,33 miliarde de dolari, cu 1 miliard mai mult decât în 2017.

Cea mai mare cantitate de carne de vită vândută de producătorii americani a mers către Coreea de Sud. Aici a ajuns mai mult de jumătate din export, cu 50% mai mult decât în anul anterior. Vânzările către China au rămas slabe mai ales din cauza din cauza războiului economic ce macină relațiile dintre cele două puteri mondiale.

”Noi am reînceput vânzările către China de abia la jumătatea anului 2017, iar un an mai târziua ne-am trezit cu niște taxe enorme”, a declarat Joe Schuele, purtătorul de cuvânt al Federației Exportatorilor de Carne din Statele Unite ale Americii. ”Totuși China rămâne, la nivel mondial, piața cu cea mai mare dezvoltare în ceea ce privește cererea de carne de vită și credem că este un potențial enorm. Avem alte obstacole care ne țin departe de clienții chinezi”, a mai spus americanul.

Timp de 14 ani producătorii americani de carne de vită au avut interdicție de la autoritățile chineze și de-abia în 2017 embargoul a fost ridicat. În acel moment producătorii dun SUA s-au entuziasmat pentru că piața din China este enormă. Exporturile au fost totuși dezmăgitoare, mai ales că, deși aveau voie să vândă, războiul dintre cele două state nu era de prea mare ajutor. China a luat decizia de a nu mai primi carne de vită din Statele Unite Ale Americii după ce, în 2013, a depistat un caz de boala vacii nebune, la un lot venit de la americani. Locul lor a fost luat de australieni și de producători din America de Sud, în timp ce afaceri de profil din SUA au fost închise din cauza embargoului.

În 2018, producătorii de carne de vită din SUA au vândut în China produse în valoare de doar 60 de milioade de dolari.

Producătorii americani de carne de vită au exportat masiv în Coreea de Sud și au avut vânzări bune și în Japonia și Taiwan. De asemenea, Mexic a devenit în 2018 o piață de desfacere bună pentru carnea de vită americană. Porțile către Coreea de Sud au fost deschide și de prețul mai bun oferit de cei din SUA față de competitorii lor din Australia, Noua Zeelandă și Canada.

Europa are porțile închise pentru piața asiatică de carne de vită. Comisia Europeană poartă discuții cu autoritățile din aceste state pentru a permite accesul producătorilor din statele membre. Și fermierii români (https://termene.ro/cod_caen) ar putea beneficia în urma unui asemenea acord.  

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta