Direct la continutul paginii »

Smartwatch: 4 sfaturi de cumpărare

Poza stire 'Smartwatch: 4 sfaturi de cumpărare'
25 August 2021 0 comentarii

 

În doar câțiva ani de la apariția primului smartwatch, piața a fost invadată de oferte și modele cu numeroase funcții, așa că alegerea unui astfel de gadget poate pune în dificultate un neinițiat. Dacă te-ai decis și tu să faci trecerea de la ceasul de mână clasic la un smartwatch, îți oferim câteva sfaturi pentru alegerea modelului potrivit.

 

Asigură-te că ceasul e compatibil cu telefonul

Datele înregistrate de un smartwatch pot fi descărcate și analizate mai amănunțit cu ajutorul unei aplicații care se instalează pe telefonul mobil. Astfel, pentru a utiliza un smartwatch, ai nevoie și de un smartphone pe care să descarci gratuit aplicația. Ceasul se conectează cu telefonul prin bluetooth, iar datele se descarcă în aplicație, putând fi vizualizate pe display-ul smartphone-ului.

Există riscul ca smartwatch-ul să nu fie compatibil cu telefonul sau cu sistemul său de operare, motiv pentru care acesta este primul lucru pe care trebuie să-l verifici. Cel mai sigur este atunci când smartwatch-ul și telefonul au același producător, pentru că atunci vei beneficia de toate funcțiile disponibile.

 

Alege un ceas fitness tracker, dacă ești o persoană activă

Smartwatch-urile sunt foarte populare în rândul persoanelor care fac mișcare, întrucât o serie de modele sunt dotate cu funcții care permit o monitorizare exactă a activităților zilnice. Dacă și tu ești o persoană activă, este recomandat să îți alegi un model de smartwatch cu senzor GPS, senzor de monitorizare a ritmului cardiac și funcții de monitorizare a activităților de fitness.

Un astfel de dispozitiv îți măsoară exact distanțele parcurse când alergi sau mergi cu bicicleta, precum și activitățile la sală. Trebuie doar să dai drumul la înregistrarea unei activități, iar la final, ceasul îți va oferi și alte date importante cum ar fi numărul de calorii arse, pulsul în timpul efortului, numărul de pași și multe altele.

 

Alte funcții utile

Un smartwatch poate fi folosit și ca instrument pentru plăți mobile, nemaiavând astfel nevoie de card sau de bani cash atunci când mergi la cumpărături. Pentru a beneficia de această facilitate, trebuie să te asiguri că modelul ales are un cip NFC.

De asemenea pe un smartwatch poți descărca muzică sau poți asculta piesele preferate on-line, însă pentru asta ai nevoie și de o pereche de căști pe care să le conectezi cu ceasul. Dacă îți dorești un astfel de dispozitiv în special pentru muzică, trebuie să alegi un model cu un spațiu de stocare mai generos, care să-ți permită să descarci cât mai multe melodii.

Datorită faptului că se conectează cu telefonul, un smartwatch îți permite și să răspunzi la apeluri sau să suni pe cineva direct de pe ceas.

 

Durata de viață a bateriei

Cu cât ceasul dispune de mai multe funcții care rulează simultan, cu atât bateria se va consuma mai repede și va avea nevoie de reîncărcare. O baterie decentă trebuie să țină cel puțin 48 de ore, însă modelele mai avansate dispun de baterii care pot să țină chiar și 10 zile. Totul depinde de aplicațiile folosite și de timpul în care acestea sunt pornite. Spre exemplu, activarea funcției GPS în timpul activităților outdoor solicită mai mult bateria. La fel se va întâmpla și dacă asculți muzică timp mai îndelungat.

Au apărut deja și primele modele dotate cu baterie solară, care pot fi utilizate zile în șir fără a avea nevoie de încărcare la priză.

 

Așadar, atunci când iți alegi un astfel de ceas, trebuie să știi foarte bine ce vrei să faci cu el și care sunt funcțiile de care te vei folosi în mod curent. Poți găsi mai multe modele de smartwatch de pe mobino.ro, iar ținând cont de recomandările de mai sus, nu-ți va fi greu să faci alegerea potrivită.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta