Direct la continutul paginii »

Sfaturi practice pentru montajul de tije filetate în cărămida cu goluri

Poza stire 'Sfaturi practice pentru montajul de tije filetate în cărămida cu goluri'
23 Martie 2023 0 comentarii

 Montarea tijelor filetate în pereții din cărămidă cu goluri este o aplicație care poate pune mari dificultăți constructorilor, însă tot procesul se realizează simplu și rapid dacă folosești ancorele chimice potrivite. Pentru eficiență maximă, trebuie să ții cont de pașii de lucru recomandați de producători sau specialiști. Iată 3 sfaturi practice pentru o lucrare reușită.  

Folosește ancore chimice pentru cărămidă cu goluri

Ancorele chimice sunt un amestec de rășini sintetice și alte substanțe, care asigură o fixare foarte rezistentă și durabilă a elementelor metalice (tije filetate, armături din oțel, bolțuri). Acestea se folosesc pentru suporturi de bază dificile, așa cum sunt betonul ușor sau cel fisurat, piatra și cărămida plină sau cea cu goluri.

Pentru o lucrare de fixare eficientă a tijelor filetate ai nevoie de o ancoră chimică pentru cărămidă, certificată după standardele europene ETA și o plasă cilindrică din plastic. De asemenea, pentru aplicarea adezivului îți trebuie un pistol obișnuit de injecție și duza (conul) de amestecare.

Blochează ascensiunea apei în zidurile de cărămidă

Dacă vrei să montezi tije filetate în cărămida și observi că pereții sunt umezi, este necesar să remediezi problema. Pentru combaterea umidității ascensionale din ziduri, îți recomandăm hidroizolația injectabilă SikaMur InjectoCream. Rolul acesteia este de a forma o barieră care respinge apa și de a rupe capilaritatea. Acest produs este recomandat doar pentru zidaria din caramida plina.

Tratamentul chimic pentru eliminarea umidității ascensionale se injectează cu un pistol de aplicare obișnuit și nu este necesară o pompă cu presiune. Hidroizolația se introduce într-o rețea de orificii orizontale cu diametrul de 12 milimetri la o distanță de cel mult 120 de milimetri unul față de celălalt.

Găurile sunt formate în mortarul dintre rosturile cărămizilor, la cel mult 150 de milimetri față de nivelul terenului. De asemenea, ține cont că adâncimea orificiilor depinde de grosimea peretelui. Mai exact, acestea trebuie să ajungă până la 40 de milimetri față de partea opusă.

Respectă pașii de lucru pentru montarea corectă a tijei în cărămidă

După ce te-ai asigurat că ai materialele potrivite de fixare a tijei și de blocare a umidității ascensionale, poți trece la montarea propriu-zisă. Iată ce trebuie să faci:

- Calculează diametrul și adâncimea orificiului necesare pentru sarcina pe care trebuie să o suporte tija metalică;
- Alege grosimea corectă a burghiului și marchează cu un marker distanța de găurire, conform plasei cilindrice;
- Realizează cu bormașina gaura în cărămida cu goluri, îndepărtează urmele de praf și introdu plasa cilindrică;
- Montează conul de amestec sau de injecție pe tubul ancorei chimice;
- Fixează tubul în pistolul de injecție;
- Primele 2-3 amestecuri de rășină formate după deschiderea tubului trebuie aruncate, astfel încât să te asiguri că adezivul aplicat în orificiu este cel corect;
- Injectează ancora chimică de la baza forajului spre exterior. Mortarul va ieși prin găurile plasei cilindrice, va face contact cu pereții cavității cărămizii cu goluri și va asigura fixarea tijei filetate;
- Respectă timpul de întărire înainte de încărcarea tijei cu sarcina dorită;
- Timpul de întărire este diferit în funcție de produsul utilizat și de temperatură. Ține cont că perioada de așteptare diferă în funcție de produsul utilizat și de temperatura de lucru.

Cea mai bună metodă de fixare a tijei filetate în cărămida cu goluri este cu ajutorul ancorelor chimice. De asemenea, nu uita să remediezi problema infiltrațiilor de apă și umidității ascensionale.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta