Direct la continutul paginii »

Sfaturi pentru curățenia generală: trucuri și produse care te vor ajuta

Poza stire 'Sfaturi pentru curățenia generală: trucuri și produse care te vor ajuta'
03 Decembrie 2021 0 comentarii

 

Curățenia generală este o operațiune necesară cel puțin o dată sau de două ori pe an, însă atunci când vine momentul, trebuie să fii pregătită să treci la acțiune. Ne-am gândit să-ți dăm și noi o mână de ajutor, cu trucuri practice menite să-ți ușureze munca.

Păstrează ordinea

Putem spune că pregătirea pentru curățenia generală se face tot timpul anului, ocupându-te de lucruri mai mărunte, care îți vor ușura misiunea când vine „momentul cel mare”. În primul rând, trebuie să înveți să păstrezi permanent ordinea, punând fiecare lucru la locul lui atunci când nu mai ai nevoie de el. Spre exemplu, atunci când vine primăvara, aranjează în dulap toate hainele de iarnă, lenjeriile groase și tot ceea ce ține de sezonul rece. Procedează la fel cu orice lucru care trebuie să se afle permanent la locul lui, în loc să fie abandonat undeva prin casă. De asemenea, obișnuiește-te să ștergi din timp în timp praful de pe suprafețele mai expuse și să pui aspiratorul cam o dată la două săptămâni. Astfel, vei avea mai puțin de muncă la momentul curățeniei generale și vei termina treaba mai repede.

Ia fiecare cameră la rând

Chiar dacă ești multitasking, n-ai nicio șansă să termini curățenia mai repede dacă te apuci să faci câte ceva în fiecare cameră. Mult mai eficient este să faci totul sistematic, luând fiecare cameră la rând. Începe cu încăperile cel mai dificil de curățat, respectiv bucătăria și baia, trecând apoi la spațiile de depozitare, după care la dormitoare și living. Lasă holul și vestibulul la urmă. Altă regulă este să începi curățenia din locul cel mai îndepărtat de intrare avansând apoi până la ușa principală. În acest mod, vei împinge murdăria către ieșire, fără a mai fi nevoie să revii într-o zonă pe care ai curățat-o deja.

Asigură-te că ai stocul complet de produse de curățenie

Înainte de a te apuca efectiv de treabă, fă-ți o listă cu produsele necesare pentru curățenie și verifică stocul pe care îl ai la dispoziție. Chiar dacă unele dintre ele par suficiente, verifică și termenul de valabilitate, pentru că e posibil să fi expirat de la ultima curățenie, iar atunci, stocul trebuie reînnoit. Ai nevoie de detergenți pentru suprafețe, soluții de curățare a covoarelor, detergent pentru geamuri și dezinfectanți pentru baie și bucătărie. De asemenea, o să ai nevoie de lavete pentru șters praful, bureți, găleată și mop, mătură, racletă pentru geamuri și mănuși de protecție.

Ofertele promoționale la pachetele de curățenie de la Doraly includ toate produsele de care ai nevoie pentru o curățenie generală, la un preț avantajos.

 

Împarte sarcinile pe zile

Nu-ți face iluzii că poți termina toată curățenia într-o zi. De aceea, e bine să-ți faci un plan pe două sau trei zile, în funcție de cât de mare e locuința. Stabilește ce poți face în fiecare zi și nu încerca să grăbești lucrurile, pentru că astfel riști să nu iasă totul cum trebuie. Alocă prima zi băii și bucătăriei, cu care am spus mai devreme că trebuie să începi, și a doua dormitoarelor și livingului. În ultima zi, te poți ocupa de hol și vestibul, unde vei avea mai puțin de lucru.

Ține ferestrele deschise permanent

Este esențial ca încăperile să fie bine aerisite pe timpul curățeniei, din două considerente majore. În primul rând, se elimină în atmosferă vaporii substanțelor de curățare, care pot fi toxici dacă sunt inhalați. În al doilea rând, se elimină mult mai eficient praful, iar la finalul curățeniei, aerul din locuință este mai proaspăt.

 

Urmează sfaturile noastre și vei reuși să faci ordine și curățenie mai eficient și într-un timp mai scurt.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta