Direct la continutul paginii »

Sfaturi pentru amplasarea lustrelor intr-o locuinta

Stilul lustrei poate influenta in mare masura un spatiu si confera camerei personalitate.

Lustra este, in afara de candelabre, cel mai proeminent dintre obiectele de iluminat, evidentiind un anumit punct al camerei si creand, totodata, un centru al atentiei pentru persoanele care iti calca pragul.

Chiar daca toata lumea este de acord ca lustrele sunt foarte frumoase, daca sunt amplasate incorect, acestea vor afecta intregul aspect al camerei. Daca ne referim la lustre de lux, acestea pot fi considerate adevarate obiecte de arta, asa ca nu trebuie sa lasati ca o mica greseala, in ceea ce priveste amplasarea lor, sa va strice aspectul locuintei. Amplasamentul gresit al acestui obiect de iluminat poate afecta si vizibilitatea in camera.

Cum ar trebui sa fie amplasata o lustra?

Inaltimea corecta la care montati lustra depinde in mare masura de inaltimea tavanului si de ceea ce se afla pozitionat sub lustra. De exemplu, daca lustra trebuie amplasata deasupra unei mese, asigurati-va ca ea este suficient de sus,  astfel incat o persoana sa nu se loveasca de ea atunci cand se ridica de pe scaun.

Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont este proiectia luminii. Forma unei lustre poate influenta cantitatea de lumina care va fi degajata. O lustra cu un diametru mai mare va raspandi mai multa lumina decat una cu un diametru mai mic. In plus, cu cat o lustra este amplasata mai jos, cu atat lumina va fi mai putin raspandita.

Amplasarea in bucatarie

Cand pozitionati o lustra deasupra unei mese in bucatarie, ar trebui sa tineti cont de „regula celor trei”, alegand o lustra cu trei corpuri suspendate. Numerele impare sunt percepute de ochiul uman drept un echilibru. In unele cazuri insa masa nu este suficient de lata pentru a amplasa o asemenea lustra, insa trebuie sa alegeti una suficient de mare incat sa lumineze suficient atunci cand va aflati la cina.

O alta idee buna ar fi sa folositi o lustra cu mai multe corpuri care sa fie amplasate insa la inaltimi diferite.

Amplasarea in dormitor

Suspendarea unei lustre deasupra noptierei este o alternativa excelenta pentru a crea mai mult spatiu. Important este ca atunci cand amplasati lustrele de o parte si alta a patului, acestea trebuie suspendate la aceeasi inaltime la care ar sta o veioza pe noptiera, lasand insa spatiul suficient pentru a aseza diverse lucruri pe noptiera (50-60 mm).

Cel mai popular loc pentru amplasarea lustrei in dormitor este insa mijlocul camerei, ori deasupra patului. Inaltimea optima in aceste locatii este plasarea lustrei la 2,1 m deasupra nivelului podelei.

Tineti cont atunci cand alegeti lustra pentru dormitor ca aceasta sa se potriveasca cu elementele din incapere, mizand pe lustre elegante, cu finisaje deosebite, asa cum sunt cele de la Settimo.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta