Direct la continutul paginii »

Scaunul de Gaming - Un Must Have Pentru Profesionisti

Poza stire 'Scaunul de Gaming - Un Must Have Pentru Profesionisti'
14 Iulie 2020 0 comentarii

 

Dacă ai investit o mulţime de bani într-o consolă de jocuri şi ai început să explorezi această lume fascinantă, cu siguranţă ai realizat că un scaun special pentru gaming ar trebui să complete experienţă. Iată cum ar trebui să alegi un scaun pentru gaming şi la ce aspecte ar trebui să fii atent.

 

Ce sunt scaunele de gaming şi cine are nevoie de ele?

 

Scaunele pentru gaming oferă confort suplimentar celor pasionaţi de jocurile pe calculator. În plus, acestea vin cu avantaje suplimentare, special concepute pentru a îmbogăţi experienţele trăite în timpul jocului.

 

Tipuri de scaune de gaming

 

Există o mare varietate de modele de scaune pentru gaming şi, dacă vrei să faci alegerea potrivită, ar trebui să ţii cont de acestea.

 

1 - PC

 

Scaunele pentru gaming pentru PC sunt dotate cu cotiere reglabile pe înălţime, oferind totodată suport lombar suplimentar. Unele modele includ chiar şi o pernă mică şi facilitatea de înclinare. Modelele avansate au difuzoare încorporate în tetiera.

 

2 - Console

 

Sunt scaunele în formă de J care permit bascularea înainte şi înapoi în timpul jocului, oferind jucătorului confort şi posibilitatea să se relaxeze. De obicei sunt aşezate pe podea şi au buzunare laterale pentru depozitarea controlelor de joc. Cele care nu au boxe încorporate sunt prevăzute cu mufe pentru căşti. 

 

3 - Simulatoare de racing

 

Pentru cei care doresc să îşi exerseze abilităţile de curse, simulatoarele de racing sunt cele care vor completă experienţă. Acestea sunt dotate cu volan şi pedale şi oferă senzaţii foarte realiste.

 

4 - Bean baguri

 

Scaunele pentru gaming de tip bean bag sunt ultima apariţie în domeniu. Acestea se remarcă prin flexibilitate şi prin faptul că se pot deplasa foarte uşor în orice loc al casei.

 

La ce să fii atent când faci alegerea?

 

Înainte de a înveşti într-un scaun pentru gaming, ar trebui să ştii care sunt aspectele la care să fii atent. Iată câteva repere.

 

1 - Înălţime şi Greutate

 

Când alegi un scaun pentru gaming adecvat ar trebui ca acesta să poată susţină suficientă greutate pentru a putea fi utilizat mult timp şi, totodată, să aibă înălţimea potrivită. Practic, un scaun mediu pentru gaming are capacitatea de a susţine o greutate cuprinsă între 100 şi 120 kg. Există însă şi modele special concepute pentru a face faţă greutăţilor de până la 150 kg.

 

2 - Scaun ergonomic

 

Confortul ar trebui să fie prioritatea numărul unul când alegi un scaun pentru gaming. În acest mod se evita durerile de spate, de umeri sau de gât şi chiar apariţia unor probleme de sănătate.

 

3 - Compatibilităţi Xbox, PS, PC

 

Scaunele multimedia cu compatibilităţi Xbox, PS sau PC duc jucătorii la un nivel superior de experienţă şi divertisment. Acestea, efectiv, permit adâncirea în joc, muzică sau film. Sunt modele echipate cu două difuzoare plasate lângă tetiera, în vreme ce subwooferul este poziţionat astfel încât să învăluie utilizatorul în muzică sau sunetele din filme sau jocuri.

 

4 - Tehnologie: ce tipuri de ajustări ai nevoie

 

Există numeroase tipuri de scaune de joc echipate cu tehnologie care îmbunătăţeşte experiența jucătorului. Astfel, scaunele pentru gaming pot fi echipate cu difuzoare pentru tetiera, intrări Bluetooth şi căşti. Totodată, acestea sunt dotate cu posibilităţi de ajustare care vor creşte confortul jucătorului.

 

5 - Suport Lombar

 

Un scaun pentru gaming bine construit oferă suport lombar adecvat jucătorului, ajutând la menţinerea poziţiei corecte pe perioadele lungi de joc. Acestea sunt prevăzute cu suport lombar care susţine corespunzător coloană, eliminând astfel apariţia durerilor de spate.

 

6 - Materiale şi calitate

 

Un scaun pentru gaming ar trebui să fie construit pentru a face faţă utilizării regulate, deci să fie durabil. De aceea, materialele din care este realizat trebuie să fie de calitate şi producătorul ar trebui să specifice toate detaliile - materialul din care este realizat capacul, umplutură şi orice alte materiale utilizate pentru inserţii. 

 

7 - Cotiere

 

Scaunele pentru gaming trebuie să aibă cotiere pentru a diminua solicitarea umerilor şi pentru a preveni durerile de gât sau la nivelul încheieturii mâinii. Totodată, aceste cotiere ar trebui să fie reglabile pentru a se putea adapta necesităților utilizatorului. 

 

Branduri

 

Dacă ştii la ce anume să fii atent în alegerea unui scaun pentru gaming, mai rămâne să alegi brandul: DxRacer, AKRacing, Secretlab, Vertagear, Noblechairs, XRocker, GT Omega Racing, Maxnomic, Cougar, Thunder X3, Corsair, E-Win, Clutch Chairz, Arozzi, BraZen, Boulies,Techni Sport, etc. 


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta