Direct la continutul paginii »

Reguli pentru amenajarea unui birou într-un spațiu mic

Poza stire 'Reguli pentru amenajarea unui birou într-un spațiu mic'
14 Noiembrie 2019 0 comentarii

 

A dispune de un spațiu mic pentru amenajarea biroului nu este automat un dezavantaj, atât timp cât se respectă câteva reguli de bază pentru eficientizarea spațiului liber disponibil.


Deseori, cei ce vor să-și amenajeze în propria locuință un colț de lucru au probleme din cauza lipsei de spațiu, dar există câteva mici trucuri ușor de aplicat, care le vor face misiunea mult mai ușoară. Iată câteva sugestii de la specialiștii în design interior.

Alegerea pieselor principale

Într-un spațiu de lucru trebuie să existe două piese esențiale: biroul propriu-zis și scaunul de birou. Este foarte important ca dimensiunile lor să fie potrivite pentru spațiul disponibil, așadar puteți alege un birou mic sau mediu ca mărime, un scaun ergonomic și eventual o etajeră. 


Este de preferat să evitați obiectele de decor pe birou sau pe etajere, pentru că ele ar ocupa un spațiu de care sigur v-ați putea folosi într-un alt mod. În plus, având în vedere că spațiul pentru birou este mic deja, dacă îl veți încărca și cu diverse obiecte decorative, va părea și mai mic și înghesuit.

Soluții practice pentru depozitare

Una dintre cele mai importante reguli pentru munca eficientă la birou este menținerea ordinei. Acest lucru este cu atât mai important într-un spațiu mic, iar o soluție foarte bună pentru a depozita diferite obiecte care altfel ar aglomera biroul este folosirea unor cutii pentru depozitare sau arhivare. Este o soluție simplă, ieftină și foarte practică. Astfel de cutii sunt ideale pentru păstrarea dosarelor, actelor sau altor obiecte și au o capacitate de depozitare suficient de mare. Un alt truc îl constituie extinderea spațiului de depozitare pe verticală, nu pe orizontală.

Culoarea pereților 

Conform specialiștilor în design interior, culoarea pereților este un alt element important pentru amenajarea biroului într-un spațiu mic. De exemplu, nuanțele de gri deschis pot fi o alegere excelentă pentru vopsitul pereților din zona în care va fi amenajat biroul, pentru că spațiul va părea mai aerisit și mai mare. Este recomandat să optați întotdeauna pentru culori calde și plăcute, care contribuie și la o luminozitate mai bună în spațiul de muncă.

Tipul potrivit de birou

În funcție de spațiul de care dispuneți, ori de specificul jobului, biroul poate fi și o simplă masă sau un blat montat deasupra a două suporturi metalice ori de lemn. Astfel, nu ar mai fi necesară achiziționarea unui birou complet. 


Biroul de tip blat poate eficientiza considerabil spațiul de lucru, pentru că este mobil și se poate strânge în momentul în care terminați programul de muncă. În general, se lasă în jos și se lipește ușor de un perete, astfel încât nu ocupă spațiu atunci când nu este folosit.


Un alt tip de birou modern și extrem de practic este biroul suspendat, ideal pentru un spațiu mic. Biroul suspendat se fixează în perete și nu ocupă loc pe podea absolut deloc. Un astfel de birou poate fi așezat la orice înălțime, are inclus un sertar suport pentru tastatură, iar în partea de jos panoul din lemn este detașabil. Reprezintă o variantă de birou special realizată pentru a se încadra într-un spațiu mic. 


În concluzie, dacă veți ține cont de sugestiile de mai sus, veți putea amenaja cu succes un birou modern și practic, oricât de mic ar fi spațiul de care dispuneți.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta