Direct la continutul paginii »

Rechizite scolare pentru liceu: 5 articole must-have

Poza stire 'Rechizite scolare pentru liceu: 5 articole must-have'
13 Decembrie 2022 0 comentarii

 

Rechizitele scolare sunt ustensile fara de care un elev nu ar putea fi considerat invatatel pe deplin, facand parte din indentitatea acestuia. Totusi, daca privim evolutiv, de la prima zi de scoala a claselor primare, apoi la cele gimnaziale, urmate de cele liceale observam ca nevoile unui elev se schimba odata cu aceasta trecere. De aceea iti prezentam in acest articol 5 tipuri de articole scolare care trebuie sa se regaseasca obligatoriu in recuzita oricarui licean.

  1. Top de foi albe

Chiar daca ai fi tentat sa te gandesti ca unul dintre cele mai importante rechizite scolare este caietul, de fapt, foile albe A4 sunt mult mai practice si mai economice. Nefiind prinse intre ele, te poti folosi de un top de 500 de foi pentru toate materiile. Le poti grupa in functie de topic, intr-un dosar dedicat. Astfel, ori de cate ori ai nevoie doar de anumite notite, detasezi mai usor foile in cauza, nefiind nevoit sa rasfoiesti un caiet intreg. Este o varianta mai fresh a clasicului caiet. De asemenea, acestea sunt extrem de utile si daca detii o imprimanta pentru a te ajuta sa listez tot ce ai nevoie.


  1. Dosar de plastic sau biblioraft

Asa cum am mentionat mai sus, pentru a putea organiza eficient notitele in functie de materie ai nevoie de dosare de plastic sau bibliorafturi, in functie de preferinte si spatiul existent. De asemenea, extrem de utile pentru acest pas sunt si foliile de plastic, care te ajuta sa protejezi notitele de factorii externi precum umiditatea. Daca te gandesti sa cumperi bibliorafturi, atunci trebuie sa stii ca in prezent exista in mai multe variante, de dimensiuni variate, mai groase sau mau subtiri; gasesti inclusiv de tip A5 daca preferi aceasta varianta.

  1. Capsator / perforator

Si aceste articole de birotica sunt in stransa legatura cu cele de mai sus, fiindca te ajuta sa grupezi foile in functie de anumite criterii. Pot capsa filele care contin informatii din acelasi capitol, astfel incat sa nu se rataceasca niciuna. De asemenea, pentru a le atasa unui biblioraft ai nevoie de un perforator care sa realizeze spatiile necesare prinderii. 

  1. Diverse instrumente de scris

Desigur, nu are sens sa mentionam pixul sau stiloul, fiindca sunt indispensabile din viata unui elev. Dar ne referim la instrumentele de scris complementare, cum ar fi creionul, pixurile colorate sau markerele. Desi poate parea infantil pentru un licean sa foloseasca culori, de fapt, delimitarea cromatica a textelor este o metoda de memorare extrem de eficienta. Creierului ii este mai usor sa vizualizeze imaginile prin culori si sa faca distinctia intre informatii. 


  1. Notite adezive si etichete pentru delimitare

Pentru a usura procesul de cautare al unei informatii si a economisi timp, etichetele pentru delimitare sunt cele mai eficiente. Disponibile in mai multe culori, acestea iti permit sa marchezi titlurile de capitole, pozitionandu-le astfel incat sa fie vizibile foarte usor. De asemenea, notitele adezive sunt la fel de eficiente pentru a nota ideile principale si a le pozitiona la vedere. 


Acestea sunt doar cateva articole scolare potrivite pentru liceeni si au rolul de a te ajuta in procesul de invatare. Fiind adolescent, preferintele tale devin mai selecte, dorind sa indepartezi elementele puerile si sa te orientezi spre articole mai rafinate. De aceea, recomandarile din acest articol sunt pe cat de utile, pe atat de potrivite pentru preferintele tale. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta