Direct la continutul paginii »

Prima motocicleta: 6 criterii de selecție pentru a face alegerea corectă

Poza stire 'Prima motocicleta: 6 criterii de selecție pentru a face alegerea corectă'
03 Decembrie 2021 0 comentarii

 

Majoritatea persoanelor de abia așteaptă să se bucure de primul drum cu motocicleta imediat după ce au luat permisul pentru categoria A (fie aceasta A1 sau A2). Cu toate acestea, alegerea unei motociclete potrivite pentru începători nu se realizează de pe-o zi pe alta, așa că dacă îți dorești să găsești cât mai repede vehiculul perfect, este important să ai în vedere câteva criterii!


Vei găsi numeroase modele de motociclete de la Triumph România, ideale pentru toate gusturile și experiențele. Descoperă motocicleta potrivită pentru tine și bucură-te de cele mai frumoase peisaje naturale și nu numai cu un vehicul de încredere și alături de persoanele dragi ție!


Alegerea tipului de motocicletă

Este foarte important ca atunci când vrei să investești într-o motocicletă pentru începători, fie aceasta nouă sau second-hand, să iei în considerare siguranța oferită și confortul, în defavoarea vitezei. 


Există numeroase modele de motociclete, precum cea standard - pentru oraș și drumuri drepte, sport - potrivită pentru piloții cu experiență deoarece are motor puternic, cruiser - ideală pentru drumeții lungi, chopper - extrem de elegantă și sigură, dar și enduro - un tip de motocicletă potrivită doar pentru sporturile extreme, fiind folosită pe terenurile accidentate.


Motocicletele standard, sau „naked”, sunt ideale pentru începători, dar și pentru cei care folosesc vehiculul în special în oraș. Sunt confortabile și oferă o poziție lejeră a corpului în timpul mersului. Vei găsi o gamă extinsă de modele și mărci care să îți îndeplinească toate cerințele.


Bugetul

Bugetul influențează foarte mult modelul de motocicletă pe care vrei să ți-l cumperi așa că este important să ai deja o sumă pe care ești gata să o investești în viitorul vehicul. Cu toate acestea, ține minte că motocicletele nu sunt ieftine, iar banii trebuie să îți ajungă și pentru echipamentul de protecție!


Specificațiile tehnice

Chiar dacă nu ai nevoie de o motocicletă puternică, este important să cunoști detaliile tehnice ale acesteia, precum tipul și puterea motorului, capacitatea de răcire, cutia de viteze, pornirea etc. 


De exemplu, o motocicletă ideală pentru persoanele la început de drum care vor să descopere străzile din oraș, dar și autostrăzile și drumurile lungi este Street Triple S, fiind ușor de manevrat, puternică, rezistentă, rapidă și distractivă. Motocicleta are motor cu 3 cilindri în linie și capacitate de 660 cc, transmisie pe lanț, cutie de viteze în 6 trepte și pornire electrică.


Dimensiunea motocicletei

Dimensiunea și greutatea motocicletei sunt factori care ar trebui luați în considerare încă de la început deoarece un vehicul cu o  dimensiune nepotrivită pentru tine te va încurca în timpul mersului. Modelul Triumph Street Triple S are dimensiunea de 2065 x 775 x 1060 mm, 168 kg greutate și 810 mm înălțime șa.


Echipament complet

Echipamentul complet este esențial atât pentru începători, dar și pentru piloții cu ani de experiență în condusul motocicletelor! Echipamentul înseamnă: cască, jachetă și pantaloni sau combinezon, mănuși, cizme sau ghete, echipament de ploaie și haine termice pentru sezonul rece, veste și diferite protecții.


Asigurarea motocicletei

Asigurarea vehiculul este o acțiune importantă pe care trebuie să o iei în calcul, indiferent dacă urmează să achiziționezi o motocicletă nouă sau second-hand. Costul asigurării moto diferă în funcție de opțiunile de asigurare alese, de modelul, anul, marca și dimensiunea motocicletei, dar și de modul în care vei utiliza vehiculul.


Alegerea primei tale motociclete poate fi o activitate dificilă și de lungă durată în cazul în care nu ai în vedere caracteristicile și modelul vehiculelor. Astfel, ia în considerare criteriile oferite și găsește motocicletă întocmai pentru nevoile și gusturile tale!


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta