Direct la continutul paginii »

Pahare de carton Lavazza pentru aparate automate de vending

Poza stire 'Pahare de carton Lavazza pentru aparate automate de vending'
06 Februarie 2016 0 comentarii

Paharele de carton, atat de folosite in zilele noastre in industria vending, nu sunt deloc o inventie noua, Acestea au fost folosite pentru prima data, desigur nu in forma curenta, acum 1900 de ani, in China imperiala sub numele de "chih pei" pentru servirea ceaiului,

Paharele de carton moderne au aparut in secolul 20 dupa ce un studiu facut in scolile din USA a scos la iveala riscul sporit de infectie la care erau expusi elevii prin folosirea canilor din plasic, astfel a aparut necesitatea pentru paharele de unica folosinta din carton.

Pentru servirea bauturile calde nu este indicata folosirea pahareler din plastic, care la temperaturi mai mari de 70 de grade Celsius, pot contamina bautura cu compusi chimici, dovediti a fi cancerigeni.

Cartonul folosit pentru fabricarea acestor pahare este format din mai multe straturi de celuloza si tratat pentru a deveni impermeabil. Densitatea uzuala a cartonului folosit in functie de calitatea paharului,este intre 170 si 350 g/m2.

Totodata gretatatea unui pahar reprezinta un factor important pentru ca paharele sa poata fi distribuite in mod automat de catre automatul de cafea, acestea avand nevoie de o greutate minima de 3.2 grame pentru a se evita blocarea.

Buza de carton bine rulata confera rigiditate paharului Lavazza, iar pentru a o obtine, cartonul deja acoperit de un strat subtide de polietilena, trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a putea fi alungit, proprietati pe care paharele de carton lavazza o au.

Grafica de pe paharele Lavazza oferite de HQCafe este printata cu cerneala pe baza de soia, facandu-le astfel mult mai prietenoase cu mediul inconjurator.

Dimensiunile uzuale ale paharelor lavazza vending.

In general pe fiecare pahar de carton, in special pe cele Lavazza, veti gasi imprimat undeva pe fundul acestuia, cantitatea de cafea pe care o poate retine paharul.

Aceasta este exprimata de regula in OZ. Pentru a clarifica, un oz ca si unitate de masura este aproximativ 30 ml. Pentru aparatele de cafea, paharele de carton automate ce pot fi folosite sunt cele de 6 oz avand un volum de aproximativ 170 ml, cele de 7 oz, cu un volum de aprox 200 de ml si cele de 8 oz.

Pentru a putea fi folosite in siguranta, fara a se bloca au nevoie de o buza rigida si un diametru standard. Diametru uzual al buzei pentru paharele de carton folosite in vending trebuie sa fie de 70 mm. Unele aparate de generatie mai noua pot folosi si pahare cu diametru de 80 mm, diametru uzual pentru pahare de 8oz.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta