Direct la continutul paginii »

Organizarea nunții: 5 greșeli pe care să le eviți

Poza stire 'Organizarea nunții: 5 greșeli pe care să le eviți'
11 Ianuarie 2022 0 comentarii

 

Cu siguranță ai citit până acum liste întregi cu lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a organiza o nuntă perfectă. Însă, ar trebui să iei în calcul și greșelile pe care nu ar trebui să le faci, pentru ca evenimentul să fie exact așa cum ți-ai dorit. Așa că iată o listă cu câteva aspecte de care ar trebui să ții cont, pentru ca totul să decurgă ideal!

Nu transforma nunta într-un maraton

Una dintre greșelile pe care le multe cupluri le fac atunci când își organizează nunta este alegerea unor locații aflate la distanțe mult prea mari una de alta. Acest lucru îți va transforma nunta într-un adevărat maraton, iar invitații nu se vor simți bine, dacă vor fi nevoiți să se deplaseze dintr-un loc în altul pentru cununia civilă, cea religioasă, pentru ședința foto, iar apoi pentru petrecere. Încearcă să alegi locațiile astfel încât să ai un traseu cursiv și eficient, alegând opțiuni care se află în apropiere pentru a evita deplasările inutile.

De asemenea, poți alege să faci cununia civilă înainte cu o săptămână, astfel încât în ziua nunții să ai mai puține deplasări pe listă. Cu siguranță nu îți vei dori să faci totul pe fugă, încercând să ajungi la timp peste tot, mai ales într-o zi de weekend, când traficul este inevitabil.

Nu alegi biserica potrivită

Chiar dacă în România sunt peste 19.000 de biserici, uneori poate fi destul de greu să găsești locația potrivită pentru cununia religioasă. Primul lucru pe care ar trebui să îl iei în calcul este distanța – așa că ar fi ideal să optezi pentru o biserică aflată cât mai aproape de restaurant sau de locul unde vei organiza ședința foto. În plus, biserica trebuie să aibă și scaune pentru invitați, să fie spațioasă și îndeajuns de luminoasă, pentru ca filmările și fotografiile să fie reușite. Iar dacă biserica pentru care vrei să optezi este una populară în rândul cuplurilor care se căsătoresc, atunci ar fi bine să stabilești data și ora nunții cu un an mai devreme, pentru a face o programare.

Alegi o rochie inconfortabilă

Cu siguranță rochia de mireasă este elementul care va atrage toate privirile invitaților, la orice nuntă. Iar dacă optezi pentru un model cu trenă lungă, va trebui să te asiguri că trena este detașabilă, pentru că altfel va fi nevoie să optezi pentru o rochie de schimb, mult mai lejeră, astfel încât să poți dansa întreaga seară.

Chiar dacă arată spectaculos, o trenă lungă poate fi un adevărat obstacol și te poate incomoda pe tot parcursul evenimentului. Așa că dacă nu vrei să dansezi cu trena în brațe întreaga seară, ar fi ideal să optezi pentru o rochie de mireasă confortabilă, lejeră, care să nu te încurce la fiecare pas.

Ai prea multe momente artistice 

Nunta este un eveniment special în viața fiecărui cuplu, pentru că celebrează unirea destinelor, dar și iubirea eternă. Așa că ar fi ideal să nu aglomerezi programul petrecerii cu mult prea multe momente artistice. Nunta nu este un spectacol pentru invitați, ci o ocazie specială în care cei dragi vor să se distreze și să se bucure de momente frumoase alături de tine. Tocmai de aceea te poți limita la unul sau două momente artistice, cum ar fi un moment de stand-up comedy, un dans romantic sau un recital muzical. 

Uiți să împarți sarcinile cu familia

Chiar dacă vrei să deții mereu controlul asupra situației, poți cere din când în când o mână de ajutor. De multe ori, micile detalii fac diferența, iar când organizarea nunții devine o misiune stresantă, există riscul să uiți de anumite lucruri importante. Așa că cel mai bine ar fi să împarți anumite sarcini cu părinții, frații sau prietenii apropiați, astfel încât fiecare să te ajute cu organizarea evenimentului. Spre exemplu, părinții se pot ocupa de tot ce este necesar pentru cununia religioasă, de la verighete, până la alegerea vinului și a lumânărilor. În schimb, sora ta se poate ocupa de actele necesare pentru cununia civilă, în timp ce prietenele tale pot ridica buchetul, pot căuta cadouri mărturii pentru nuntă și pot alege cele mai frumoase aranjamente florale. 


Așadar, organizarea unei nunți poate fi o adevărată provocare, mai ales atunci când vrei să te ocupi pe cont propriu de fiecare detaliu. Însă, dacă vei ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit, vei reuși să eviți o mare parte din cele mai frecvente greșeli și te vei putea concentra mult mai bine la toate aspectele importante. În plus, poți apela oricând la ajutorul celor dragi, care cu siguranță vor fi încântați să te ajute cu tot ce se poate.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta