Direct la continutul paginii »

Octavian Constantin Patrascu sustine activitatile de marketing in tradingul online

Poza stire 'Octavian Constantin Patrascu sustine activitatile de marketing in tradingul online'
14 August 2015 0 comentarii

Octavian Constantin Patrascu vorbeste despre companiile de trading online, afirmand ca acestea valoreaza peste 1 miliard de dolari, avand un marketing online bine dezvoltat

 Octavian Constantin Patrascu, business developer din industrie, spune ca marketing-ul online dinamizeaza competitia intre companiile de trading online si, totodata, a selectat jucatorii de pe acesta piata, unde au rams doar cei puternici. El explica cum a influentat pozitiv marketingul online afacerile acestor companii.

Cand toata lumea si-a dat seama ca Facebook este doar un instrument de promovare, si nu o strategie in sine, tot mai multe companii au pus accent pe marketing-ul online, in special cele cu afaceri legate de internet, precum business-urile de pe piata tradingului online, spune Octavian Constantin Patrascu.

Companiile de trading online urmaresc prin marketingul online cresterea accesibilitatii la milioane de utilizatori, maximizand astfel vanzarile si potentialul afacerii. Cu alte cuvinte, succesul in trading-ului online consta, astazi, in gasirea celui mai bun mijloc de a ajunge la cei mai importanti clienti.

Marketingul online presupune mai multe activitati: website marketing, adica realizarea unei platforme online, intretinerea si dezvoltarea ei; search marketing, promovarea prin motoare de cautare (PPC si SEO); email marketing, sisteme performante de interactiune cu utilizatorii, utilizatorii frecventi, clientii, clientii frecventi; online advertising, campanii prin bannere; online research, cautare primara (in baza unor instrumente de cercetare, ex: chestionar) si secundara (cautarea antecedentelor de marketing si a knowledge-ului pe o tema anume); web analytics, mai precis instrumente si servicii de analiza a tuturor activitatilor de marketing enumerate mai sus.

Companiile de trading online utilizeaza toate aceste practici de marketing online, iar rezultatele sunt absolut spectaculoase pentru acestea: trafic mai mare, bounce rate mai mic (procentul persoanelor care parasesc site-ul de pe pagina de intrare fara a interactiona cu pagina) si un numar tot mai mare de persoane care devin clienti.

Cea mai mare parte a companiilor ce opereaza pe piata marketing-ului online se concentreaza asupra indicatorului ROI (return of investment), caracterizat de indicatorul CPA (adica cost per active client). Acest indicator este, in prezent, destul de mare, in sensul ca, daca in trecut, companiile isi asumau un CPA de 200-300 de dolari, astazi acesta s-a dublat.

"Asadar, competitia online s-a intensificat, iar pe piata au ramas companii cu adevarat puternice", afirma Octavian Constantin Patrascu, care mai spune ca “daca ne intrebam de ce companiile din trading-ul online valoreaza acum peste 1 miliard de dolari, raspunsul e simplu: detin un leverage important, si anume un marketing online bine dezvoltat".

Totodata "Pana la listarea companiilor de trading online pe bursa, profitul sau cifra de afaceri nu erau grozave, insa valoarea acestora, data de vizitatorii unici ai unei platforme de tranzactionare, este reliefata de marketing-ul online, care le-a potentat ulterior si indicatorii financiari", explica Octavian Constantin Patrascu.

De exemplu, FXCM Inc., s-a listat in 2010 pe Bursa de pe Wall Street, fiind primul broker Forex care a lansat o oferta publica initiala, pretul de vanzare pentru o actiune fiind de 14 dolari. Profitul FXCM a crescut cu 16%, pana la 79,4 milioane de dolari, in primele noua luni ale lui 2010, in timp ce venitul platformei de trading online americane a crescut, in primele trei trimestre din 2010, cu 6,5%, fata de aceeasi perioada a anului anterior, pana la 264 milioane de dolari. Capitalizarea de piata a FXCM, la sfarsitul lui martie 2015, era de 55,7 milioane de dolari.

Listarea in 2013 la Bursa din Londra i-a adus altei companii de trading online, Plus500, infiintata in 2008, o crestere a valorii actiunilor pana la o capitalizare de piata situata la cel mai mare nivel, in aprilie 2015, de 1,3 miliarde de dolari, dupa ce in 2013 avea o capitalizare de piata de 200 milioane de dolari. Astfel, FXCM si Plus500 ating impreuna o valoare de peste 1,4 miliarde de dolari.

Majoritatea oamenilor din industrie, cand vorbesc despre impactul marketingului online, fac referire destul de mult la mobile marketing, inclusiv pe aplicatii de marketing, WhatsApp si email marketing pe mobil, unde statistica arata ca in jur de 60%-70% din oameni isi deschid mesajele pe telefonul mobil.

Oricum, marketingul online inseamna mai mult decat publicitate pe internet, iar de asta s-au convins cel mai bine companiile de trading online ale caror date financiare au crescut neasteptat, pe masura ce uneltele online s-au diversificat si se diversifica.

Mai este o latura frumoasa la marketingul online, aceea ca nu necesita un buget urias pentru a duce pe culmi un business. Din nou, companiile de trading online stiu foarte bine asta, numai daca ne gandim la potentialul de crestere al numarului de clienti, si totul la un cost de retentie al utilizatorului mult mai redus decat prin mijloacele de promovare traditionale.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta