Direct la continutul paginii »

Mezoterapia injectabilă – tinerețe fără bătrânețe

 

Din păcate, nimeni nu poate opri trecerea timpului, însă medicina a evoluat atât de mult încât există acum o mulțime de metode prin care putem amâna efectele îmbătrânirii asupra tenului nostru. Există proceduri care ne mențîn tinere și frumoase , dacă apelăm la ele din timp și nu așteptăm să apară primele riduri, iar pielea să-și piardă din elasticitate.

De ce este mezoterapia injectabilă una dintre cele mai eficiente terapii anti-aging?

Mezoterapia facială este una dintre aceste metode, de menținere și îmbunătățire a calității pielii de la nivelul fetei, gâtului și decolteului, prin intermediul unor microinjectii. Acestea introduc în piele, mai exact în cel de-al doilea strat al sau, numit derm, un amestec de substanțe alese în funcție de necesitățile pacientului. Procedura ajută în mod natural la refacerea tonusului pielii, la estomparea ridurilor și în anumite cazuri la corectarea unor semne și cicatrice. Tratamentul are rol nutritiv, antioxidant, stimulează microcirculația și metabolismul celular local, efectul final fiind cel de rejuvenare (reîntinerire). Tratamentul se injectează și în mâini, având același efect de rejuvenare.

 Ingredientii activi care intră în compoziția acestui cocktail sunt acidul hialuronic, vitamine, aminoacizi, antioxidanți, coenzime și oligominerale.


Cum acționează mezoterapia?

Fiind introdus cu ajutorul acelor la nivelul dermului, profunzime pe care niciun produs cosmetic nu o poate atinge, acidul hialuronic realizează o hidratare profundă.  Datorită acestei hidratări puternice, efectele acestei proceduri sunt vizibile imediat. Pe lângă beneficiul estetic, hidratarea profundă va avea efect pozitiv și asupra fiziologiei pielii, deoarece va stimula și revitaliza toate reacțiile chimice de la nivelul dermului.

Ceilalți componenți ai cocktail-ului sunt denumiți componenți de biorevitalizare, ei acționând prin stimularea tuturor proceselor de la nivelul pielii. Stimulează activitatea celulară (metabolismul și regenerarea), fibroblastii, crescând astfel producția de colagen și elastina, reglând activitatea melanocitelor, corectând, în timp, defectele de hiperpigmentare.

Când ar trebui să apelăm la mezoterapie?

Mezoterapia este indicată și că procedura de prevenire, nu doar de corectare. Să nu uităm că procesul de îmbătrânire începe de la vârstă de 20-25 de ani, în funcție de bagajul genetic al fiecăreia. Desigur, semnele maturității devin vizibile mulți ani mai târziu, dareste mai eficient să venim în ajutorul pielii încă de la începutul scăderii activității sale, să nu așteptăm că aceste semne să devină vizibile cu ochiul liber.

În general, tratamentul prin mezoterapie este recomandat a fi început în jurul vârstei de 30 de ani, însă este o procedura care poate fi realizată și mai devreme, dacă medicul consideră că pacientul are nevoie. Desigur, în funcție de vârstă și de starea pacientului, se stabilește o schemă de tratament individualizată că număr și frecvența a ședințelor. Tot în funcție de starea pacientei se stabilește și compoziția cocktail-ului pentru injectare.

În clinica DermaCare, mezoterapia facială este una dintre cele mai cerute și apreciate proceduri.

Te așteptăm și pe tine la o consultație gratuită cu unul dintre medicii noștri, pentru a stabili dacă și tu ai nevoie de un astfel de tratament. 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta