Direct la continutul paginii »

Metode eficiente pentru curățarea bucătăriilor profesionale din restaurante

Poza stire 'Metode eficiente pentru curățarea bucătăriilor profesionale din restaurante'
27 Februarie 2023 0 comentarii

Curățarea și igienizarea spațiului de lucru dintr-un restaurant sunt sarcini esențiale pentru asigurarea siguranței alimentelor preparate și pentru prevenirea contaminării microbiene. Acestea trebuie să se facă în mod regulat, pentru ca bucătăria să fie în perfectă stare de funcționare și să ofere cele mai bune condiții de lucru pentru personal, dar și siguranță maximă pentru clienți. Iată care sunt principalele metode pentru o curățenie adecvată într-o zonă de lucru.

Degresarea și curățarea echipamentelor de bucătărie

Pentru că sunt folosite în mod constant, echipamentele de bucătărie se murdăresc rapid și necesită îngrijire permanentă. Pentru a curăța și degresa cu ușurință cuptoarele, plitele, frigiderele și alte echipamente este important să folosești soluții degresante și detergenți speciali, de calitate înaltă. Alege produse de curățare adecvate, în funcție de tipul materialului din care este construit echipamentul, pentru a nu deteriora suprafețele în timpul procesului de curățare.

Poți folosi perii și bureți de sârmă pentru grăsimile greu de îndepărtat și resturile alimentare acumulate pe grătare sau suprafețe. Pentru zonele mai delicate, folosește detergenți și soluții adecvate, care îndepărtează eficient murdăria, fără a zgâria sau decolora suprafețele. Spre exemplu, pentru plitele, hotele și blaturile de lucru din inox poți folosi detergentul profesional pentru inox, Cif Pro Formula, 750 ml. Ai la dispoziție numeroase produse și pentru suprafețe din plastic sau metal, așa că verifică îndeaproape instrucțiunile înainte de a da start curățeniei.

Spălarea suprafețelor de lucru, a vaselor și ustensilelor

După ce aparatura este perfect curată, trebuie să acorzi atenție și vaselor de bucătărie, tacâmurilor și ustensilelor. Resturile arse, grăsimea și murdăria pot fi dificil de îndepărtat de pe oale, tigăi, filtre sau alte suprafețe. Pentru o eficiență maximă, folosește degresantul puternic pentru grăsimi Cif Pro Formula, 750ml și vei scăpa rapid de urme. Apoi, clătește cu apă caldă din abundență pentru a îndepărta orice reziduuri rezultate în urma curățării.

Pentru a preveni formarea de depuneri grase, lustruiește în mod regulat toate suprafețele pe care le folosești în timpul procesului de gătire. Îți va fi mult mai ușor să îndepărtezi grăsimea și să menții curățenia dacă urmezi acești pași în mod frecvent, decât dacă aștepți ca murdăria să se acumuleze. Dacă bucătăria din spațiul tău este echipată cu o mașină de spălat vase, utilizează detergent tablete profesional pentru o veselă curată și strălucitoare.

Dezinfectarea suprafețelor generale

Dezinfectarea corectă a spațiilor și suprafețelor din bucătărie ajută la reducerea riscului de contaminare a alimentelor cu microbi sau bacterii. Este important să utilizezi produse de curățare și dezinfectare special concepute pentru a curăța podelele, contrablatul, rafturile și spațiile de depozitare.

Așadar, optează pentru detergenți profesionali Horeca atunci când cureți și dezinfectezi zonele în care depozitezi alimentele și acordă o atenție sporită colțurilor înguste sau spațiilor în care se poate acumula cu ușurință praf și murdărie. Folosește soluții dezinfectante pentru a curăța podeaua și asigură-te că urmezi întocmai recomandările producătorului în ceea ce privește concentrația. 

Nu uita să cureți în profunzime și spațiile în care depozitezi deșeurile, precum lăzile sau coșurile de gunoi, pentru a preveni mirosurile neplăcute și atragerea insectelor.

Dacă urmezi aceste recomandări și folosești întotdeauna soluții profesionale, adaptate suprafețelor din bucătărie, vei reuși să îndepărtezi în mod eficient murdăria și să menții spațiul de lucru curat și pregătit pentru cea mai atentă inspecție!

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta