Direct la continutul paginii »

Maşini de tuns oi: ghidul cumpărătorului

Poza stire 'Maşini de tuns oi: ghidul cumpărătorului'
26 Martie 2020 0 comentarii

 

În general, oile se tund o dată pe an, recomandat după trecerea lunilor reci de iarnă, înainte de începerea sezonului mieilor, adică pe la mijlocul primăverii. Procesul de tundere a oilor se realizează cu o maşină de tuns oi sau cu un set de foarfece pentru oi. Utilizarea foarfecelor, însă, implică mai mult timp decât metodele moderne de tuns, cum ar fi o maşină de tuns oi care este, în esenţă, un set de foarfeci puternici. 


Ce este maşina de tuns oi


Maşina de tuns oi este o foarfecă completată cu un set de lame din oţel întărit care formează mai mulţi dinţi. Aceasta cuprinde o carcasă de transport rezistenta, ulei de tuns şi un instrument pentru a îndepărta lana dintre dinţii foarfecii. Motorul cu care este dotată maşina de tuns oi, de preferat unul de ultima generaţie, conferă putere şi durabilitate instrumentului. 


Chiar dacă lana oilor este groasă, încâlcită, lamele maşinii de tuns oi alunecă prin aceasta, fără ca maşina să piardă din putere. Maşina de tuns oi are nevoie de alimentare cu curent, dispune de un filtru de aer care se poate înlocui, un set de lame complet pentru tăiat, carcasa de transport din plastic foarte robust, are o formă ergonomica pentru mâner şi ventilaţie bună.  


Lucruri de care să ţii cont la alegerea unei maşini de tuns oi


Alegerea unei maşini bune de tuns oi este importantă, fiind una dintre investiţiile mari necesare pentru echipamentele şi materialele de îngrijire a oilor. Atunci când alegi o maşină de tuns oi, ar trebui să ţii cont de performanţă, preţ şi durabilitate. Totodată, ar fi necesar să răspunzi la trei întrebări:


Pentru ce o vei folosi? Maşina de tuns miei este diferită de maşină de tuns oi Hampshires, Suffolks sau tunderea raselor de oi cu lâna lungă.


Cât de des o vei folosi? Dacă vei folosi maşina de tuns oi în mod regulat, este avantajos să investeşti într-un model de top. Altfel, poţi lua în considerare o opţiune mai puţin costisitoare.


Cât de puternic este utilizatorul maşinii de tuns oi? Dacă vrei să cumperi o maşină de tuns oi pentru a fi utilizate de un copil este de dorit să iei în calcul o variantă mai mică şi mai confortabil de utilizat.

 

Maşina de tuns oi grea Andis


Aceste maşini de tuns oi sunt cele mai scumpe, dar şi durabile şi de mare putere (220 W) şi nu se încălzesc. Carcasa robustă din plastic este uşor de prins în mână, maşina fiind confortabil de utilizat, indiferent de volumul de muncă. 


Cauta un pachet profesional care să conţină pieptene şi tăietoare care se potrivesc maşinii de tuns.


Maşina de tuns oi cu o singură viteză Oster Shearmaster


Fiind una dintre cele mai accesibile maşini electrice de tuns oi, este o alegere valoroasă datorită raportului foarte bun oferit de preţ şi calitate. Oster produce maşini de tuns oi de calitate superioară, care durează mult timp dacă sunt îngrijite corespunzător. Modelul cu o singură viteză vine cu o cutie de transport durabilă care conţine şi intrumentele necesare pentru întreţinerea maşinii. 


Maşina dispune de o carcasă portocalie sau galben strălucitor, uşor de văzut şi confortabil de prins în mână. Cu doar 150W, maşina de tuns Shearmaster cu o singură viteză de la Oster este mai puţin puternică decât maşina de tuns de la Andis, dar suficient de performantă pentru a-ţi face treaba.  


Maşina de tuns oi Oster Showmaster cu viteza reglabilă


Asemănătoare ca mărime, greutate şi calitate a tunsului cu maşina de tuns oi Shearmaster menţionată mai sus, Oster Showmaster cu viteză reglabilă oferă utilizatorului control şi precizie suplimentară. În funcţie de modul de utilizare, se poate ajusta viteza tunsorii de la 700 la 3.000 de lovituri de tăiere pe minut, facilitate care permite menţinerea foarfecii la temperaturi scăzute şi îmbunătăţeşte confortul oilor.


Acest model dispune de un cablu de alimentare lung, iar preţul de achiziţie include cutia de unelte durabilă, utilă pentru depozitare, şi un pieptene cu 20 de dinţi şi freza în 4 puncte. 


Maşini de tuns oi Star pentru îngrijire


Oferind o viteză constantă, continuă şi, totodată, un preţ foarte accesibil, maşinile de tuns oi Star pentru îngrijire sunt compacte şi mai uşor de utilizat decât alte maşini. Totodată, sunt şi mai mici decât alte modele. Acestea sunt ideale pentru pregătirea oilor pentru prezentări sau spectacole, fiind utile pentru îngrijire, şi mai puţin utile pentru tunderea în întregime a oilor. 


Motorul acestei maşini de tuns oi este unic şi ajuta foarfecele să îşi păstreze temperatura scăzută şi să lucreze liniştit, menţinând un număr constant de lovituri de tăiere pe minut. 


Alegerea celei mai bune maşini de tuns oi


Setul perfect de foarfece pentru maşina electrică de tuns oi perfectă pentru tine este condiţionată de necesitate dar şi de preţ. Cu toate acestea, o maşină de tuns oi ieftină are piese din plastic care se pot rupe după numai câteva utilizări. De aceea, o maşină de tuns oi bună este aceea care corespunde necesitaţilor tale şi, totodată, cu întreţinere adecvată, rezistă pentru mai mulţi ani.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta