Direct la continutul paginii »

Lăsarea pielii feței: 5 soluții eficiente

Poza stire 'Lăsarea pielii feței: 5 soluții eficiente'
25 August 2021 0 comentarii

 

Îmbunătățirea aspectului tenului este o preocupare constantă a reprezentantelor sexului feminin, iar avansurile tehnologice din ultimii ani oferă o gamă largă de soluții în acest sens. Vizita la cabinetul medicului dermatolog îți poate oferi o privire de ansamblu asupra posibilităților ce îți stau la dispoziție pentru a masca efectul trecerii timpului asupra pielii. Citește în continuare și află cum poți combate eficient lăsarea pielii feței.

Produsele cosmetice cu efect de lifting

Înainte de a investi sume considerabile în produsele cosmetice care promit un efect de lifting impresionant, este important să îți creezi niște așteptări realiste. Schimbarea radicală a aspectului tenului nu poate fi obținută prin aplicarea unor creme sau loțiuni, însă aceste produse pot fi utile pentru ameliorarea ridurilor fine și prevenirea apariției altora. În plus, aplicarea corectă a produselor cosmetice este importantă pentru menținerea unui grad adecvat de hidratare a pielii, care va masca semnele minore sau incipiente ale trecerii timpului.

Procedurile non-invazive

Aceste proceduri nu alterează integritatea pielii, nu lasă cicatrici sau alte semne la suprafața pielii. Procedurile non-invazive includ tratamentele cu ultrasunete, radiofrecvență sau laser, se realizează în cabinetul medicului dermatolog și acționează prin încălzirea straturilor profunde ale pielii, stimulând sinteza de colagen. Efectul acestor proceduri apare în decurs de câteva luni, iar pentru a obține rezultate promițătoare pot fi necesare mai multe ședințe de tratament.

Procedurile minim invazive

Radiofrecvența și tratamentul cu laser pot fi aplicate și prin tehnici minim invazive. Spre deosebire de procedurile non-invazive, în cadrul celor minim invazive sunt folosite ace foarte subțiri care sunt introduse în piele pentru a încălzi straturile profunde. Procedura se realizează sub anestezie și pot fi necesare câteva zile de repaus pentru a permite vindecarea corespunzătoare a zonei tratate. Aceste proceduri oferă rezultate mai rapide și mai vizibile comparativ cu cele non-invazive.

Liftingul facial

Liftingul facial este o intervenție chirurgicală realizată sub anestezie locală sau generală. Intervenția poate fi efectuată de medicul dermatolog sau de chirurgul plastician și presupune îndepărtarea excesului de piele și a unei părți din țesutul adipos, precum și repoziționarea țesuturilor profunde.

Rezultatele obținute în urma liftingului facial sunt net superioare celor obținute prin proceduri non-invazive sau minim invazive, însă intervenția chirurgicală vine cu riscuri suplimentare precum posibilitatea de sângerare, infecție, durere sau întârziere a vindecării rănilor.

În concluzie, există o serie de metode eficiente care te pot ajuta să maschezi semnele pe care timpul le lasă asupra pielii tale. Fă-ți o programare la medicul dermatolog și află cum poți preveni sau cum poți trata lăsarea pielii feței.


Surse informative

“Many Ways to Firm Sagging Skin.” American Academy of Dermatology, www.aad.org/public/cosmetic/younger-looking/firm-sagging-skin. 

Herndon, Jaime. “Facelift: Everything You Need to Know.” Healthline, 13 Dec. 2018, www.healthline.com/health/face-lift. 
Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D. - Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro - https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta