Direct la continutul paginii »

La ce sa fii atent daca vrei sa-ti cumperi un teren pe care sa-ti construiesti o casa

Poza stire 'La ce sa fii atent daca vrei sa-ti cumperi un teren pe care sa-ti construiesti o casa'
11 Iunie 2018 0 comentarii

Ai niste economii si te gandesti sa le investesti in constructia unei case la periferia Bucurestiului? Primul lucru caruia sa-i acorzi atentie cand vine vorba de constructia unei case este terenul pe care va fi ridicata locuinta. Inainte sa optezi pentru un teren sau altul, ar fi bine sa iei in considerare mai multe aspecte. Descopera, mai jos, la ce sa fii atent daca vrei sa-ti cumperi un teren pe care sa-ti construiesti o casa.

Bugetul e cheia

Cel mai important aspect de care sa tii cont cand vine vorba de achizitia unui teren este bugetul tau. Stabileste-ti bugetul pentru teren astfel incat sa-ti ramana suficienti bani pentru constructia si amenajarea casei. Cele mai scumpe terenuri pentru case de la periferia Capitalei se afla in nordul Bucurestiului, iar cele mai ieftine sunt in sudul si in vestul municipiului. In cazul in care nu ai foarte mulți bani de cheltuit pe teren, orienteaza-te catre o parcela aflata in localitatile din sudul sau vestul Capitalei. Daca te atrage mai mult zona de vest, atunci evalueaza ofertele la terenurile disponibile in orasul Bragadiru si in comunele Clinceni si Domnesti. In situatia in care te incanta mai mult Bragadiru decat Domnesti sau Clinceni, atunci ia legatura cu o agentie specializata in tranzactii cu terenuri si case in orasul ilfovean. O astfel de agentie este Cyclon Imobiliare. Consulta oferta de terenuri de vanzare in Bragadiru de la Cyclon Imobiliare si o sa te convingi ca merita sa iei in calcul recomandarea noastra.

Tine cont de accesul la utilitati

Indiferent de localitatea in care va fi suprafata de pamant pe care iti vei construi casa, este de preferat ca terenul sa aiba acces la utilitati. Adica la gaze, curent electric, apa si canalizare. Este esential si ca utilitatile in cauza sa fie „la poarta”. In caz contrar, vei fi nevoit sa scoti bani grei din buzunar ca sa te racordezi la gaze, apa, curent electric si canalizare. Totodata, vei pierde si foarte mult timp pentru obtinerea avizelor necesare pentru conectarea la utilitati.

Analizeaza forma terenului

Nu neglija nici forma terenului pe care iti vei construi casa. Cel mai bine ar fi sa achizitionezi un teren dreptunghiular, nu unul patrat sau cu alta forma. De ce sa alegi un teren dreptunghiular? Deoarece amenajarea curtii si constructia efectiva a casei nu iti vor ridica provocari suplimentare, pentru rezolvarea carora ar fi necesar sa investesti sume importante de bani.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta