Direct la continutul paginii »

La ce sa fii atent cand iei un credit de nevoi personale

Poza stire 'La ce sa fii atent cand iei un credit de nevoi personale'
22 Ianuarie 2018 0 comentarii

Decizia de a contracta un credit de nevoi personale implica responsabilitate dar si foarte multa atentie din partea solicitantului. Inainte de a semna contractul de creditare, este bine sa detii toate informatiile necesare despre termenii si conditiile impuse de instututia la care ai aplicat, indiferent ca este vorba despre o banca sau despre un IFN. Iata, deci, a ce sa fii atent cand faci un imprumut:

 

  • Gradul de accesibilitate

Inainte de a lua un credit, este important sa stii scopul pentru care ai apelat la aceasta solutie si, in functie de acesta sa decizi daca optezi pentru creditarea IFN sau cea bancara. Aceasta alegere seteaza gradul de accesibilitate al creditului; de exemplu, in majoritatea cazurilor, un credit IFN este o solutie mult mai rapida de a obtine banii de care ai nevoie, pe cand un imprumut bancar poate fi ceva mai dificil de obtinut, atat prin prisma conditiilor de acordare, cat si in ceea ce priveste timpii de asteptare sau documentele necesare.

 

  • Costurile ascunse

Dupa ce ai ales creditul de nevoi personale potrivit pentru tine, este necesar sa te interesezi cu privire la costurile aferente acestuia. De regula, atat IFN-urile, cat si bancile solicita, pe langa rambursarea sumei de bani care face obiectul imprumutului, diverse comisioane si dobanzi, care pot reprezenta valori destul de mari. E esential sa intelegi cum anume sunt calculate acestea, dar si care sunt factorii in functie de care variaza, tocmai pentru a lua cea mai buna decizie.

 

  • Oferte inselatoare

Piata creditelor a devenit una extrem de exploatata, iar concurenta acerba care are loc intre diversele institutii influenteaza aparitia a tot mai multe oferte, care mai de care mai atractive. Inainte de a lua un credit de nevoi persoanele asigura-te ca ai analizat cu atentie toate ofertele bancilor si ale IFN-urilor, dupa caz. Foarte multe dintre acestea sunt inselatoare, de aceea trebuie sa fii foarte atent la toate detaliile, asta daca nu cumva iti doresti sa ai parte de surprize neplacute.

 

  • Riscul de curs

Un alt aspect foarte important de care sa tii cont cand iei un credit de nevoi personale este riscul de curs. Daca in cazul imprumuturilor pe care le ofera IFN-urile, moneda este cea nationala (respectiv LEI), in cazul bancilor ai posibilitatea sa optezi si pentru alte variante. Recomandat este sa soliciti creditul in moneda in care realizezi venituri.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta