Direct la continutul paginii »

La ce să fii atent când îți alegi medicul de familie

Poza stire 'La ce să fii atent când îți alegi medicul de familie'
20 Septembrie 2021 0 comentarii

 

Medicul de familie este primul la care ajungi, atunci cand ai o problemă de sănătate care nu necesită îngrijire de urgență. Medicul de familie îți va face o consultație inițială, pentru a-ți afla simptomele și pentru a depista semnele de boală. Acesta îți poate da tratament pentru probleme minore de sănătate, cum ar fi o răceală. Totuși, atunci când este vorba despre o boală care nu este de competența sa, medicul de familie îți dă o trimitere către o consultație de specialitate. 

Nu uita, însă, că medicul de familie are și alte responsabilități. Acesta îți poate da rețete compensate pentru medicamente sau adeverințe medicale. De asemenea, în cadrul cabinetului de medicină de familie se realizează vaccinurile obligatorii, se pot îngriji leziunile chirurgicale sau se pot administra injecții. Iată cum alegi medicul de familie potrivit, pentru a te asigura că primești îngrijirile medicale de care ai nevoie. 

Localizarea cabinetului

Localizarea cabinetului are o importanță deosebită în alegerea medicului de familie. Cu siguranță, îți dorești ca medicul de familie să fie cât mai aproape de locuință. În situațiile în care ai nevoie urgentă de o trimitere sau de o adeverință medicală, acest lucru îți va fi de mare folos. Pe de altă parte, în caz că te îmbolnăvești, nu va fi plăcut să te deplasezi pe distanțe mari în condițiile unei stări generale alterate.  Localizarea este cu atât mai importantă dacă nu ai o mașină personală. 

Recomandările cunoștințelor

O metodă simplă de a cunoaște un medic de familie fără să interacționezi cu el este să ceri părerea persoanelor cunoscute. Vecinii te pot ajuta să îți faci o idee despre medicii de familie din apropiere, deoarece sunt șanse mari ca aceștia să fie înregistrați la medicii de familie din zonă. Fiecare persoană este înregistrată la un medic de familie și, de obicei, fiecare are unul diferit. Astfel, îți poți întreba cunoștințele despre experiențele cu medicul lor de familie sau poți discuta despre orice alte curiozități ai. Dacă ai un copil sau plănuiești să faci unul, te va interesa și modul în care un anumit medic interacționează cu toți copiii. Un vaccin sau o injecție poate fi un fleac pentru un copil, dacă medicul se face plăcut de acesta. 

Recenziile online

Din fericire, avem la dispoziție internetul, unde putem găsi orice informație dorim. Forumurile sunt pline de recenzii pentru cadrele medicale, inclusiv pentru medicii de familie. Dacă nu găsești recenzii pentru medicii din zona ta, ai la dispoziție rețelele de socializare, unde poți cere o recomandare prietenilor din mediul virtual. 

Interacțiunea ta cu medicul

Lăsând la o parte recomandările altor persoane, contează foarte mult cum interacționezi tu cu medicul. Așadar, după ce îți faci o listă cu medici, te poți programa pentru a discuta cu privire la înregistrarea dosarului și pentru a-i adresa întrebările care te interesează. Modul în care comunicați și cât de confortabil te simți în preajma acestuia sunt aspecte importante în alegerea medicului de familie. Trebuie să simți că te poți deschide în fața medicului. Acest lucru este important în cazul în care va apărea o problemă mai delicată. Dacă simți că medicul nu este ceea ce îți dorești, nu ezita să mai cauți. Nu uita că medicul de familie îl alegi pe termen lung. Chiar dacă îl poți schimba, cu siguranță nu îți dorești experiențe neplăcute.


În concluzie, medicul de familie are numeroase roluri. Ține cont de aceste aspecte, atunci când îl alegi. Până când te decizi cu privire la medicul de familie, poți apela la clinici private pentru rezolvarea problemelor de sănătate, cum ar fi clinica medicală eminescu 100.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta