Direct la continutul paginii »

Jucariile care ajuta la dezvoltarea copiilor

Jucariile reprezinta o parte importanta din viata copiilor. Din primele luni de viata pana in perioada pre-adolescentei, cei mici sunt incornjurati de jucariile si jocurile lor preferate. Desi putem fi tentati sa consideram acestea obiecte ca fiind doar o sursa de amuzament sau chiar o distragere de lucrurile cu adevarat importante, ele pot reprezenta o sursa importanta de informatii si un real ajutor cand vine vorba despre educatia copiilor.

 

Jucariile educative sunt acelea care nu ofera copilului doar o modalitate de a-si petrece timpul liber ci antreneaza capacitatile mentale ale celor mici. Exista o multime de jucarii si jocuri care stimuleaza diferite arii ale mintii copilului. Unele dintre ele se concentreaza asupra dezvoltatii gandirii logice, altele pun accentul pe creativitate si pe gandirea “outside the box”. In acontinuare, vom vorbi despre cele mai bune jucarii educative, care ajuta la dezvoltarea copilului tau.


Sursa foto: https://pixabay.com/en/puzzle-texture-background-2204615/

 

Jocurile de puzzle

Jocurile de puzzle sunt unele dintre cele mai populare jucarii educative. Rezolvarea unui astfel de joc presupune folosirea mai multor abilitati cognitive. In primul rand, copilul trebuie sa analizeze imaginea initiala, de pe cutia jocului, si sa isi da seama cum poate folosi piesele pe care le are la dispozitie pentru a termina jocul. Acest lucru presupune folosirea imaginatiei si abilitatea de a recunoaste in mod eficient modele si culori.

 

Jocurile lingvistice

Aceste jocuri sunt concepute special pentru a usura procesul de invatare al literelor si pentru a imbunatati vocabularul copilului. De multe ori, ele contin piese cu litere inscriptionate pe ele, care pot fi asezate in mai multe moduri pentru a forma cuvinte noi. Un alt model de joc lingvistic este acela care presupune asocierea unui lucru cu denumirea sa. Acest lucru este util pentru copiii mai mici deoarece ii ajuta sa invete denumirea obiectelor si felul in care aceasta se scrie.

 

Jocurile matematice

Exista o varietate mare de jocuri matematice. Acestea sunt concepute avand in minte varsta copilului si nivelul sau de educatie. Cele mai usoare dintre ele folosesc doar numere de la 1 la 10 si presupun asezarea lor in ordine crescatoare sau descrescatoare. Altele sunt mult mai complexe si incurajeaza copilul sa foloseasca operatii matematice precum adunarea, scaderea, inmultirea si impartirea pentru a ajunge la rezultatul potrivit. Rolul acestor jocuri este de a familiariza copiii cu operatiile matematice si de a ii incuraja pe cei mici sa calculeze cat mai repede cu putinta.

Jocurile creative isi propun sa stimuleze imaginatia si abilitatile conversationale ale copiilor. Acestea ii incurajeaza pe cei mici sa gaseasca solutii inovatoare pentru a rezolva problemele cu care se confrunta. Lucrul manual este o cale foarte buna de a dezvolta atat creativitatea, cat si abilitatile motorii ale copiilor. Origami, arta de a impaturi hartia, este un bun exemplu. Acum exista pe piata o multime de seturi de origami, cu intructiuni precise pe care cei mici le pot urma. Folosind aceste seturi, ei isi antreneaza creativitatea si dexteritatea.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta