Direct la continutul paginii »

Întreținerea unui covor cu fir lung: 5 sfaturi și trucuri

Poza stire 'Întreținerea unui covor cu fir lung: 5 sfaturi și trucuri'
07 Iulie 2022 0 comentarii

 

Covoarele sunt accesorii ideale pentru orice locuință, fiindcă aduc un strop de culoare, țin de cald și reduc zgomotul. Cu toate acestea, covoarele merită întreținute, mai ales că sunt expuse zilnic la praf sau la diverse pete.

 

Unele dintre cele mai populare covoare sunt modelele cu fir lung. Sunt numite și covoare lățoase sau shaggy, cu firul mult mai înalt decât alte modele. Chiar dacă sunt confortabile și călduroase, presupun o îngrijire atentă.

 

Descoperă cum întreții un covor cu fir lung, ținând cont de trucurile de mai jos.

Aspiră covorul regulat

Ai cumpărat covorul preferat cu fir lung și l-ai așezat în camera dorită? Urmează aspirarea lui regulată. Ca să păstrezi covorul curat, acesta trebuie aspirat constant, pentru a opri impuritățile să pătrundă în fibre și să deterioreze firele.


Un aspirator puternic poate să distrugă țesătura covorului, așa că este recomandat să-l setezi la o treaptă inferioară. Totodată, în cazul covoarelor cu fir lung, ar fi bine să aspiri în direcția fibrelor, evitând duza cu perie. În acest fel, vei scăpa de covoarele pline de praf.

Folosește soluții profesionale de curățare 

Aspirarea covorului este importantă, dar nu este suficientă. Trebuie să cureți covorul cu fir lung, cu ajutorul soluțiilor profesionale de îngrijire. Găsești numeroase produse de curățare, în funcție de materialul din care este realizat covorul. Fie că vorbim despre covoare cu fir lung din lână, bumbac sau din fibre sintetice, acestea merită o igienizare atentă.


Cu ajutorul soluțiilor profesionale de curățare a covoarelor, te asiguri că nu afectează culoarea, textura sau rezistența covorului.

Scapă rapid de petele de pe covor

Dacă tocmai ai observat o pată pe covorul cu fir lung, nu te îngrijora. Cu toate acestea, este indicat să intervii rapid, ca să te asiguri că elimini pata. Dacă vorbim despre pete de mâncare, încearcă să strângi de pe covor orice rest alimentar. Ulterior, aplică o soluție de curățare în locul afectat și las-o să acționeze.


Urmează cu strictețe instrucțiunile în legătură cu cantitatea și timpul de acționare a produselor de curățare, recomandate de producător.

Ia în calcul spălarea profesională a covoarelor

Chiar dacă un covor cu fir lung se poate curăța și la domiciliu, poți să ai în vedere spălarea profesională. Poate nu ai timp să te ocupi de curățarea covoarelor, nu îți face plăcere sau urmează să dai o petrecere și ai nevoie de o casă impecabilă.

Oricare ar fi motivul, alege serviciile de spălat covoare din sector 5, care îți pot oferi accesorii ca noi, într-un timp redus. Un serviciu de spălat covoare te ajută și atunci când există pete mai vechi, pe care nu ai reușit să le îndepărtezi.


În funcție de tipul covorului sau de material, specialiștii vor alege cele mai bune metode de curățare și te ajută să economisești timp prețios.

Evită plasarea covorului sub mobilier greu

Nu în ultimul rând, ultimul sfat de care poți ține cont pentru a întreține covorul cu fir lung este însăși plasarea lui în locuință. În acest sens, dacă ai un covor sub mobilă, merită să deplasezi obiectele din când în când. Acest lucru previne aplatizarea firelor în anumite locuri.


Orice obiect greu de mobilier poate să strice aspectul covorului, așa că ar fi bine să le muți ocazional. Dacă nu ai unde, încearcă să întorci periodic covorul. Evită și expunerea lui la soare, ca să previi decolorarea și să păstrezi prospețimea nuanțelor.


Covoarele shaggy își păstrează popularitatea, grație aspectului plăcut și al avantajelor pe care le au într-o locuință. Tocmai ai achiziționat un covor cu fir lung? Întreține-l corespunzător, ținând cont de trucurile noastre, pentru a te bucura de el cât mai mult timp.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta