Direct la continutul paginii »

Încălzirea casei - 4 sisteme moderne pe care trebuie să le cunoşti

Poza stire 'Încălzirea casei - 4 sisteme moderne pe care trebuie să le cunoşti'
30 Ianuarie 2019 0 comentarii

Încălzirea locuinţei este foarte importantă în sezonul rece. De obicei, când vine vorba despre modul în care îţi încălzeşti locuinţa, prima dată te gândeşti la centralele termice. Există mai multe posibilităţi prin care poţi face acest lucru, nu trebuie să te opreşti doar la căutatul centralelor la un preţ accesibil. Iată care sunt cele mai frecvente modalităţi prin care îţi poţi încălzi casa.

Centralele termice

Centralele termice sunt cel mai folosit sistem de încălzire. Dacă apartamentul în care staţi dispune de o centrală, nu aveţi motive să o înlocuiţi cu o altă metodă de încălzire, doar dacă nu are probleme. În ceea ce priveşte centralele termice, tipurile sunt variate: de la centrale pe gaz, dacă sunt legaţi de reţeaua termică a oraşului, până la centrale electrice sau pe lemn pentru zonele rurale. Fiecare tip de centrală termică are plusuri şi minusuri, fiind recomandat să verificaţi cu atenţie fiecare aspect al centralei înainte de a o achiziţiona. Puteti avea in vedere centralele termice de la RoInstalatii , unde veţi gasi modele variate.

Pompele de căldură geotermale

Poate părea un sistem de încălzire ieşit din comun, deoarece nu este foarte des întalnit, dar pompele de căldură geotermale sunt utilizate cu precădere în spaţii comerciale şi în corporaţii. Acest tip de încălzire este recunoscut pentru că păstrează o temperatură constantă. Deşi costurile de achiziţie şi cel de montaj pot părea ridicate, această investiţie se va amortiza în timp. Mai mult, pompele de căldură sol-apă menţin confortul termic pe toată durata anului, deoarece acest sistem răceşte locuinţa în sezonul cald.

Încălzirea prin pardoseală

Încălzirea prin pardoseală este cea mai eficientă metodă de încălzirea a locuinţei atunci când va doriţi ca în fiecare cameră să fie aceeaşi temperatură. Încălzirea prin pardoseală se poate realiza prin intermediul agentului termic sau electric. Este bine de ştiut că veţi plăti diferit în funcţie de alegerea voastră şi de temperatura pe care o doriţi în casă. Un inconvenient al acestui sistem de încălzire este faptul că nu veţi mai putea muta mobila după bunul plac, deoarece este indicat ca încălzirea să nu se facă sub elementele de mobilier.

Încălzirea prin panouri radiante

Este o metodă de încălzire din ce în ce mai folosită. Panourile radiante sunt montate pe pereţi şi urmează să încălzească toate obiectele din cameră. Trebuie ţinut minte faptul ca un panou radiant nu va încălzi niciodată aerul din cameră, peretele pe care este montat sau tavanul. Un alt dezavantaj este faptul că obiectele încălzite se vor răci imediat odată ce panoul este oprit. La capitolul plusuri, un prim aspect diferenţiator este preţul redus de achiziţie şi montare. Mai mult, panourile radiante pot fi transformate în tablouri pentru un design modern al camerei.

 

Astfel, dacă va ganditi la ce metodă să folositi pentru a va încălzi locuinţa, trebuie să ţineti cont că opţiunile sunt variate. De la tradiţionalele centrale termice până la pompele de căldură geotermale sau încălzirea prin panourile radiante, toate aceste sisteme prezintă avantaje şi dezavantaje. Astfel, trebuie să analizati temeinc aceste sisteme, înainte de a ajunge la cea mai bună soluţie.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta