Direct la continutul paginii »

Imprumutul rapid, solutia perfecta pentru pensionari

Poza stire 'Imprumutul rapid, solutia perfecta pentru pensionari'
22 Decembrie 2017 0 comentarii

Studiile au aratat ca romanii care apeleaza la un imprumut de la o institutie financiara nebancara au intre 35 si 65 de ani, cei mai multi fijnd salariati si doar 30 la suta dintre ei sunt pensionari.

Datele au relevat faptul ca cei care solicita un imprumut rapid folosesc banii pentru a-si imbunatati traiul zilnic sau confortul personal, ori ii investesc in educatia copiilor. Romanii aleg sa mearga intr-un concediu pe care, altfel, nu ar putea sa il sustina financiar din salariu sau din venitul lunar. Ori le dau copiilor banii pentru meditatii, stiind ca fiul sau fiica va putea astfel sa intre la un liceu sau la o facultate de prestigiu, si, astfel va avea cariera pe care au visat-o.

Evident ca e considerata o investitie, pentru ca la batranete, copiii, avand un venit suficient de mare, le vor asigura parintilor batraneti linistite.

Exista insa o categorie neglijata de bancile si institutiile financiare nebancare prezente pe piata din Romania. Persoanele de peste 65 de ani.

Sunt oamenii care traiesc din pensia, de multe ori, prea mica pentru nevoile zilnice. Nu mai vorbim de probleme care ar putea aparea din senin, precum un tratament medical sau o spitalizare. Sunt acei pensionari care poate au ramas singuri si pentru care traiul zilnic constituie o provocare.

Cu siguranta, este mult mai greu pentru un varstnic sa isi asigure confortul zilnic. Isi poate asigura existenta, platind utilitatile si cumparand alimente pentru mesele zilnice, dar nu isi poate permite “luxul” de a se imbolnavi.

Medicamentele i-ar putea destabiliza bugetul lunar. Ar trebui sa renunte la plata intretinerii, a curentului sau ar trebui sa nu-si mai cumpere mancare? Evident, nu poate renunta la nimic din toate acestea.

Sau, intr-o nota optimista, de ce nu am vorbi de o vacanta pentru un pensionar de 75 de ani? In lipsa unei pensii maricele sau a unui venit suplimentar, aceasta categorie de oameni ar trebui sa se resemneze. Sa isi ia gandul ca vreodata ar putea sa se relaxeze, sa fie rasfatat si sa se destinda alaturi de persoane de varsta lui, macar o o saptamana, doua pe an, intr-o statiune de la malul marii sau de la munte.

Dar, mai nou, au aparut pe piata si institutii financiare nebancare. Si se adreseaza si persoanelor in varsta. Institutiile financiare nebancare, pe scurt IFN-urile, sunt, potrivit legii, persoane juridice autorizate, constituite cu scopul de a desfasura, cu titlu profesional, activitati de creditare. IFN-urile sunt institutii reglementate, la fel ca si bancile, de catre Banca Nationala a Romaniei. Un IFN poate functiona doar daca primeste aprobare de functionare de la BNR.

Ulterior, pe tot parcursul functionarii, IFN-ul este monitorizat si supravegheat de Banca Romaniei, prin raportari a diverselor date, prin controale periodice pe care BNR le face si prin obligativitatea aplicarii regulamentelor emise de BNR. Aceste institutii nebancare au ca activitate acordarea de credite persoanelor fizice sau juridice.

Iar aceste institutii acorda credite si pensionarilor care au implinit 75 de ani. Nu toate, este adevarat. Dar cele care acorda nu stau prea mul pe ganduri. Orice om, indiferent de varsta, are nevoie de bani. Asa ca le ofera si pensionarilor, ca oricarei alte persoane, posibilitatea accesarii unor imprumuturi rapide, pe termen scurt, de pana la 1.100 lei pentru primul credit. Fara proceduri dificile, fara dobanzi sau alte taxe. Cerintele sunt minime: sa fie cetatean roman, sa aiba o carte de identitate valabila, un cont si un card bancar si sa aiba venituri cu caracter permanent.

Sunt detalii extrem de importante pentru un om care nu are timpul sau energia sa umble pe drumuri pentru o suma de care are nevoie rapid. Cu atat mai putin pentru om care are nevoie de bani pentru a-si ingriji sanatatea. Mersul zilnic la un ghiseu, completatul a nenumarate documente si asteptarea sunt factori de stres de care o persoana in varsta nu are nevoie.

Cu niste bani obtinuti rapid si fara stres inutil, un om care are 75 de ani isi poate asigura spitalizarea in cazul unui eveniment neprevazut si, ca atare, isi poate salva viata. Ori se poate rasfata fara probleme intr-o vacanta, activitate, care, de asemenea, ii poate imbunatati considerabil calitatea vietii.

 

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta