Direct la continutul paginii »

Importanța jocurilor de societate: 6 beneficii pentru adolescenți

Poza stire 'Importanța jocurilor de societate: 6 beneficii pentru adolescenți'
19 Octombrie 2022 0 comentarii

 

Jocurile de societate au capacitatea de a strânge oamenii împreună și a crea experiențe minunate împreună. De multe ori, în special când vorbim despre adolescenți, este mai important timpul petrecut alături de prieteni, decât jocul în sine. 


Suntem ființe sociale, iar adolescenții sunt cei care resimt cel mai puternic acest lucru, având nevoie să se afle în preajma altor persoane, pentru a descoperi mai multe lucruri despre lume și chiar despre ei înșiși. Iar jocurile de societate le oferă oportunitatea perfectă pentru acest lucru. 

Care sunt principalele avantaje ale jocurilor de societate

Cu siguranță, primul gând pe care îl avem când auzim această întrebare, ne duce la cuvântul distracție. Nu greșim deloc când spunem asta, dar lista beneficiilor oferite de jocurile de societate este lungă. Dacă ești părinte, iar copilul tău apreciază un joc de societate Monopoly România, te poți considera un norocos, află în continuare de ce: 

  1. Dezvoltarea funcțiilor cognitive

Jocurile sunt importante încă de la cele mai fragede vârste, iar adolescența nu face excepție. Atunci când se joacă, copiii beneficiază de o stimulare complexă a zonelor din creier responsabile pentru gândirea logică, dezvoltarea memoriei și chiar a coordonării ochi mână. Jocurile de societate ajută și la susținerea unor funcții cognitive, printre care rezolvarea problemelor, luarea deciziilor sau gândirea strategică. 

  1. Eliminarea stresului

Și adolescenții au probleme și sunt stresați chiar dacă nouă, adulților, ni se pare că viața lor e foarte ușoară. Cu ajutorul jocurilor de societate, copiii noștri au posibilitatea să se descarce, să discute alături de prietenii lor și să petreacă timp de calitate prinși într-o activitate care le oferă exact relaxarea de care au nevoie. 

  1. Ajută la limitarea timpului petrecut în fața ecranelor

Chiar dacă tehnologia are avantajele ei, timpul petrecut de majoritatea copiilor și adolescenților în fața ecranelor, este de multe ori exagerat. Oricât le-am repeta noi că nu este bine și nici sănătos pentru ei, cu greu îi putem convinge că avem dreptate. Dacă și-au dezvoltat o pasiune pentru jocurile de societate, asta îi va ține mai degrabă conectați în lumea reală, decât cea virtuală. 

  1. Dezvoltarea de strategii și stabilirea obiectivelor

Gândirea logică este un avantaj de care foarte puține persoane se bucură. Iar jocurile de societate sunt o modalitate foarte bună pentru a dezvolta abilitățile de stabile a obiectivelor și atingerea acestora prin strategii pas cu pas. 

  1. Munca în echipă

Majoritatea copiilor nu știu să împartă și nu au învățat cum să colaboreze cu prietenii lor în jocuri complexe și de durată. Odată ajunși la adolescență, ei pot suferi foarte mult din cauza singurătății în care se vor trezi captivi, iar asta nu poate să fie bine în niciun fel. Cu ajutorul jocurilor de societate ei pot învăța ori pot exersa această abilitate importantă pentru viitorul lor profesional. Orice carieră trebuie să se desfășoare în echipă, alături colegi sau prieteni cu interese ori abilități similare. 

  1. Creșterea stimei de sine

În jocurile de societate, participanții rezolvă anumite misiuni ori joacă rolul unor personaje care sunt prinse în povești atractive, iar asta ajută la exprimarea personalității și dezvoltarea imaginației. Fiecare misiune dusă la bun sfârșit este o victorie, care va atârna foarte mult în creșterea și dezvoltarea stimei de sine. Apartenența la o comunitate care te apreciază și te ajută să devii mai bun, este un câștig major pentru orice adolescent aflat pe drumul dezvoltării personale. 


Jocurile de societate de calitate, nu prezintă restricții și nu exercită niciun fel de presiune pentru a câștiga. Atmosfera creată este una benefică pentru mentalul uneori fragil al copiilor noștri, iar ei se vor simți minunat indiferent de starea pe care o trăiesc. Pot fi aventuroși, entuziasmați, curajoși sau chiar triști, dar asta nu le va afecta în niciun fel pasiune și bucuria pe termen lung, oferită de aceste jocuri minunate.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta