Direct la continutul paginii »

Iluminatul pe veranda - sfaturi practice și corpuri de iluminat potrivite

 

Veranda este un spațiu-tampon dintre casă și exterior, pe care o poți transforma în oaza de relaxare ideală pentru serile de vară, dacă știi cum să montezi aici cele mai potrivite corpuri de iluminat.

 

Îți oferim câteva sfaturi practice despre cum să iluminezi veranda într-un mod plăcut și eficient:

 

Care sunt corpurile de iluminat perfecte pentru verandă?

Punctele de acces sunt importante. Intrarea spre verandă poate fi iluminată cu aplice, lustre, lămpi, pendule sau felinare, în funcție de stilul de amenajare ales. Luminile cu senzori oferă un anumit nivel de confort, fiind eficiente pentru că se activează doar când este necesar.

 

Optează pentru corpuri de iluminat din alamă dacă ai casă cu exterior din cărămidă, pentru că acestea pun în valoare pereții. Pentru poteci folosește corpuri de iluminat încastrate în pământ sau în perete, preferabil LED-uri. Balizele sunt, de asemenea, estetice și reprezintă o soluție sustenabilă.

 

Iluminatul pe veranda si conditiile meteorologice

Corpurile de iluminat cele mai practice sunt realizate din metale rezistente la diferite condiții meteorologice. Chiar dacă veranda este acoperită, ploaia, vântul sau razele soarelui pot să deterioreze anumite materiale. Aluminiul este o variantă indicată.

 

Montează corpurile de iluminat la o înălțime care o depășește pe a ta. Cele fixate de perete ar trebui montate la cel puțin 1,60 m înălțime, iar cele fixate de plafon trebuie să ajungă la cel mult 2 m distanță de sol.

 

Mai multe straturi de lumină pe aceeași verandă

Crearea mai multor straturi de iluminat exterior creează efect vizual plăcut. Poți atinge acest nivel iluminând aleea de la intrare, un copac din apropiere și alt accesoriu de pe verandă. Este important și ca lumina să fie distribuită uniform. Instalarea unor lumini intense într-un spațiu precum veranda poate crea zone întunecate nesigure în proximitate.

 

Și treptele pot fi iluminate în moduri creative pentru a fi folosite în siguranță. Dacă pe verandă ai amenajat un spațiu pentru servirea mesei, este ideal să stabilești două niveluri de iluminare - unul mai redus, pentru relaxare, și unul pentru care poți folosi corpuri de tip far, cu lumină puternică.

 

Becuri personalizate pentru veranda ta

Indiferent de corpul de iluminat ales, poți opta pentru becuri personalizate, care să se asorteze culorii exterioare a casei sau interiorului verandei. Poți crea adevărate jocuri de lumini și umbre pentru maximum de vizibilitate și pe timpul nopții.

 

Ține cont că există nenumărate opțiuni creative în privința mascării corpurilor de iluminat. De exemplu, dacă alegi să plasezi pietre false la intrarea pe verandă, poți încastra becuri în aceste elemente de decor, astfel încât corpurile să nu fie expuse complet.

Iluminatul exterior reprezintă o investiție inteligentă, nu numai pentru că înfrumusețează o proprietate, dar îi crește și siguranța. O iluminare bună creează senzația de spațiu primitor, pune în valoare designul verandei și chiar te poate ajuta să identifici repede și clar persoanele care intră pe proprietatea ta.


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta