Direct la continutul paginii »

Idei ingenioase pentru economisirea spațiului din casă

Poza stire 'Idei ingenioase pentru economisirea spațiului din casă'
12 August 2019 0 comentarii

 

Majoritatea oamenilor se confruntă cu lipsa de spațiu în locuință și nu știu ce soluții să găsească pentru a depozita lucrurile pe care le folosesc în mod frecvent. Cele mai multe dintre apartamentele de pe piață nu sunt foarte generoase ca suprafață, de aceea proprietarii sunt nevoiți să folosească fiecare centimetru în mod rațional pentru obține cât mai multă libertate. Nici cei care locuiesc într-o casă mică nu se pot bucura de o amenajare prea sofisticată. Totuși, specialiștii în design interior susțin că indiferent de dimensiunea locuinței există alternative optime care fac o casă să pară cât mai spațioasă. Descoperă în continuare câteva idei inedite pentru o organizare mai ușoară și compartimentare inteligentă.

Folosește mobilier multifuncțional

Dacă încăperile din locuința ta sunt prea aglomerate, încearcă să înlocuiești piesele de mobilier mari sau pe cele înalte, cu unele mult mai mici. Eliberează pereții de accesorii și optează pentru mobilierul multifuncțional. Varianta 2 în 1 te va ajuta să economisești spațiul pe care îl irosești inutil cu diferite piese de mobilier. De exemplu, o masă mai lungă poate servi ca loc de luat masa și birou, patul din dormitor poate avea și rafturi de depozitare, iar în camera copiilor ai posibilitatea de a instala paturi supraetajate. În loc de scaune, optează pentru tabureți cu cutii de depozitare, fotolii pat, amplasează canapele extensibile în living, măsuță de cafea extensibilă sau o masă rabatabilă de perete în bucătărie. Dacă îți permite locuința să alegi soluții mai ample, utilizează mobilier modular pe care să îl desfaci și să îl strângi foarte ușor. În acest fel, obții mai mult loc pentru toate nevoile tale.

Înlocuiește ușile clasice cu cele glisante

Indiferent că este vorba de ușile dulapurilor sau cele care asigură trecerea dintr-o cameră în alta, sistemele glisante sunt mai ingenioase decât cele clasice. Ușile glisante rezolvă două probleme odată, respectiv lipsa de spațiu și izolarea unei zone. Acestea au o gamă largă de utilizări în dormitoare, holuri, sufragerii, mansarde, bucătării, balcoane sau închideri de nișe. Prima caracteristică a acestora este economia de spațiu funcțional pe care o oferă și faptul că sunt extrem de practice.

Ușile glisante din aluminiu sunt simbolul amenajărilor moderne deoarece se încadrează în standardele estetice și e eficiență impuse de proprietari. Sunt, fără discuție, o alegere excelentă deoarece nu mai trebuie luată în calcul raza de deschidere ca în cazul produselor obișnuite, fixate în balamale. De asemenea, dacă alegi uși glisante din aluminiu de la Reynaers, beneficiezi de durabilitatea materialului, rezistența și stabilitatea produselor, siguranță, design rafinat, eficiență energetică și izolare fonică. Ușile glisante pot delimita și anumite spații din casă, instalarea lor fiind mult mai ușoară decât realizarea unui perete.

Amplasează o platformă

Atunci când nu ai suficient spațiu în locuință, ai tendința de a-ți concentra întreaga atenție asupra podelei. Suprafața pereților și partea superioară nu trebuie ignorate deoarece acolo poți crea zone diferite care să te ajute să eficientizezi locul din casă. Mai exact, în situația în care ai tavanul la o înălțime de 3,5-4 metri, poți opta pentru o amenajare de tip loft. Amplasează o platformă pe care se poate crea o zonă de dormit sau pur și simplu un spațiu în plus de depozitare.

Platforma se poate monta ca piesă de mobilier distinctă sau pe suprafața peretelui. De pildă, instalează o platformă din lemn deasupra locului de servit masa ori a biroului sau într-o parte din casă unde deasupra să fie zonă de relaxare, iar dedesubt un dulap cu spații de depozitare.

Integrează dulapurile în pereți

În cazul în care ai posibilitatea de a realiza rafturi sau dulapuri în zidurile groase ori stâlpii de susținere, nu mai sta pe gânduri. Cu toate că este nevoie de ceva efort pentru a face asta, la final vei obține destul de mult spațiu și un aspect estetic deosebit. Dulapurile nu vor mai ieși în relief și nici nu vor mai ocupa loc în încăpere. Astfel de rafturi sunt extrem de utile și în baie deoarece poți renunța la etajere și dulapuri exterioare, mai ales dacă este vorba de o cameră mică.

Adaugă elemente de compartimentare

Spațiile mici se organizează mult mai simplu în prezența unor elemente de compartimentare utile pentru orice locuință. În diverse forme și materiale, poți decora casa cu paravane sau draperii pe care să le folosești atunci când ai nevoie de intimitate și să le înlături rapid când ai nevoie de mai mult loc. Un dulap uriaș sau tăbliile de pat care au pe partea cealaltă rafturi pentru cărți pot delimita ușor zona de dormit de living dacă sunt ambele amenajate într-o singură cameră.

 

Orice spațiu mic poate fi pus în valoare cu ajutorul unor produse moderne, cu design rafinat și foarte utile în orice casă. Funcționalitatea este regula de bază pentru amenajarea spațiilor mici, de aceea utilizarea obiectelor decorative care servesc mai multor scopuri este extrem de benefică în locuințele mai puțin generoase ca suprafață.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta