Direct la continutul paginii »

Hoverboard-ul - principii de functionare si avantaje

Hoverboard-ul sau scuterul cu auto-echilibrare este un vehicul nou care functioneaza pe baterii. Modul in care acesta este controlat de catre utilizatori este unul diferit, functionand pe un principiu nou. Chiar daca la prima vedere, hoverboard-ul pare doar o placa care beneficiaza de inalta tehnologie, odata ce te urci pe el, vei realiza ca ai parte de o experienta cu totul si cu totul noua.

Principiul de deplasare al unui hoverboard

Cele doua caracteristici de baza al unui hoverboard sunt acceleratia si oprirea. Pentru a accelera vehiculul, cel care il foloseste trebuie doar sa se aplece inainte si pentru a se opri trebuie sa se deplaseze inapoi. Atunci cand o persoana aflata pe un hoverboard vrea sa vireze la stanga sau la dreapta, trebuie doar sa aplice o presiune usoara pe acea parte a hoverboard-ului catre care se doreste sa se realizeze virajul.

Aceste gadget-uri sunt realizate sa functioneze gratie microprocesoarelor, care au acelasi rol precum creierul in corpul uman, transmitand semnalul la motor. Senzorii de inclinare instalati in hoverboard functioneaza precum sistemul de echilibrare al urechii interioare umane. Inseamna ca scuterul pur si simplu stie cand va veti apleca inainte sau inapoi. Pentru a va mentine echilibrul, trebuie sa conduceti cu viteza corecta.

Partea principala a hoverboard-ului o reprezinta sistemul de senzori, care consta intr-un giroscop asamblat. Daca cel care se afla pe placa apasa cu piciorul intr-un punct deasupra rotii, sistemul impinge o forta in partea opusa rotii si astfel se creeaza echilibrul.

Un alt aspect esential il reprezinta cele doua circuite electronice de comanda compuse din microprocesoare. Depinde de la scuter la scuter, de exemplu, un scuter Segway, adica un hoverboard cu ghidon, are un total de 10 microprocesoare la bord. Asta face ca atunci cand o placa isi opreste functionarea, o alta placa incepe sa lucreze, iar utilizatorul va fi avertizat si in cele din urma se va opri usor.

Avantajele hoverboard-urilor

  • Aceste gadget-uri sunt ecologice si functioneaza cu niste costuri foarte mici, pe baza unei baterii reincarcabile cu emisii zero si aproape fara zgomot. Evident, aceste vehicule nu au suficienta putere pentru a rula rapid si pentru a acoperi distante mari, dar pentru 5-10 km, acestea sunt destul de convenabile.
  • Aceste scutere sunt usor de operat si usor de transportat oriunde. Costurile reduse de intretinere, reducerea accidentelor si consumul redus de energie le fac o alternativa la alte vehicule care functioneaza pe baza de combustibil. De asemenea, acum puteti beneficia din partea unor firme specializate de cel mai bun service hoverboard.
  • Hoverboard-ul reprezinta o alternativa excelenta la motociclete si biciclete. Acesta poate suporta o greutatea de pana la 120-150 kg, astfel incat il puteti folosi si la cumparaturi. Puteti sa mergeti pe hoverboard la birou sau la centrul de fitness etc, ceea ce il face destul de util pentru viata urbana.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta