Direct la continutul paginii »

Grija fata de sanatatea corpului, semn de sanatate mentala

Grija fata de sanatatea corpului, semn de sanatate mentala

Sursa foto: itsallgreek.co.uk

 

In sfarsit, am inceput sa intelegem faptul ca nu putem gandi suficient de bine, nu ne putem concentra suficient de mult daca nu avem grija de corpul nostru mai intai, daca nu il odihnim suficient, daca nu il activam suficient si daca nu il hranim regulat si sanatos. Este vorba de o educatie care poate fi rezumata in numai cinci cuvinte: “mens sana in corpore sano”...

 

Trebuie sa fim nebuni...

 

Trebuie sa fim nebuni sa mai mancam nesanatos, exagerat de mult sau de putin si sa alegem iar numai acele gustari care se regasesc doar in varful piramide alimentare, care are la baza lichide, fructe si zarzavaturi, si continua cu cereale, carbohidrati, lactate, carne peste si oua. Si la care abia in incheiere se regasesc acele grasimi si dulciuri care, in mod inconstient, sunt ingerate in mari cantitati  atunci cand nu ne vede nimeni.

 

Trebuie sa fim nebuni sa nu respectam ceea ce se tot spune la TV de atata amar de vreme - adica sa facem miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi, sa consumam cel putin 2 litri de lichide pe zi, sa ne ferim de excesul de sare, zahar si grasimi si ar mai trebui adaugate vreo doua…

 

Trebuie sa avem creierul afectat daca nu intelegem legatura dintre procesele cognitive (procesele de gandire) si procesele limfatice, de digestie, de refacere a tesuturilor, a celulelor si asa mai departe.

 

De ce la job se poate si acasa nu?

 

Trebuie sa tinem cont intotdeauna sa reglam scaunul pe care stam la job zi de zi. Angajatorii au grija sa ne ofere scaune cat mai comode si cat mai usor de reglat. Nici macar angajatorii nu vor sa patim ceva rau cu spatele, deoarece am intra in concediu medical si n-am mai putea aduce plusvaloare companiei, asa ca asigura - la muncile de birou ne referim acum - apa plata la discretie, scaune de birou foarte comode si cu un design corect si protectiv cu spatele oricui, sali de relaxare, colturi de natura, posibilitati de a lua o gura de aer din timp in timp si asa mai departe.

 

Acasa, depinde de noi sa ne continuam stilul de viata cu care suntem obisnuiti la birou, si poate si mai mult: trebuie sa mergem la alergat, trebuie sa mancam nu in doar 10 de minute, ci in 30 de minute, trebuie sa depunem un efort mai mare si sa fim atenti intr-o masura mai mare la ce facem cu corpul nostru.

 

Altfel, innebunim!

 

Altfel, rotitele noastre din creier se vor revolta impotriva tratamentului mai degraba inuman pe care noi il aplicam suportului creierului, care este corpul. Nu mai spun ca si creierul tot o parte din corp este, tot prin sange se oxigeneaza.

 

Nu degeaba se spune: creierul este un muschi, trebuie antrenat si el. Iata cat de precisa este paralela dintre un atribut specific organismului brut, muschiul, si un atribut specific organismului evoluat - creierul.

 

Stam pe scaun si traim

 

Trebuie tratate amandoua la fel, hranite la fel. Amestecand notiunile, putem spune ca si muschiul, si creierul trebuie sa fie incordate si relaxate totodata, si intr-o pozitie corecta atunci cand stam pe orice scaun si lucram.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta