Direct la continutul paginii »

Finantarea unui business in constructii: Tipuri de fonduri pe care le poti accesa

Poza stire 'Finantarea unui business in constructii: Tipuri de fonduri pe care le poti accesa'
29 Septembrie 2021 0 comentarii

 

Afacerile care au ca obiect de activitate construcțiile au de regulă și cele mai multe oportunități de finanțare. Construirea este probabil, pe lângă agricultură, unul dintre cele mai importante domenii, pentru că avem nevoie de infrastructură, iar din acest motiv investițiile și finanțările ajung cel mai repede în aceste domenii. Iată ce tipuri de fonduri poți atrage cu o astfel de afacere și în ce poți investi acești bani.

Fonduri europene pentru construcții civile, industriale și agricole

Aceste fonduri se adresează în special antreprenorilor și afacerilor care se ocupă de infrastructura civilă și industrială. Special pentru aceștia există fonduri defalcate, în funcție de natura activității și de nevoile curente. Obținerea acestor tipuri de fonduri nu este tocmai un proces rapid, însă pe de altă parte este un proces sigur de finanțare, adică de aducere a unei sume de bani rambursabilă în proporții mai mici sau total nerambursabile, bani pe care îi poți investi în posesiuni ale firmei necesare în procesele tehnice de construire. Poți investi astfel banii în miniexcavatoare, buldozere sau compactoare, sau poți investi în alte tipuri de utilaje de care ai nevoie. 

Fonduri naționale pentru construire

Pe lângă obținerea de fonduri europene, pe care toată lumea o urmărește, ai posibilitatea de asemenea de a opta pentru finanțări interne. Banii îi poți folosi pentru nevoile curente ale firmei, mai ales în contextul investițiilor în proiecte special de construire, iar partea bună este că și acestea pot avea un procent mic de rambursare.

Finanțări din partea băncilor

Băncile se implică și ele în finanțarea proiectelor, însă pentru a obține fonduri este necesar să ai proiectele foarte bine puse la punct. Este nevoie să prezinți planul de afaceri care să includă toate statisticile financiare din ultimii ani, plus estimări ale profitului sau ale dezvoltării companiei în anii următori. Este importantă să știi că finanțările de la bănci sunt rambursabile, pentru vă fi nevoie să returnezi banii pe care banca îi investește în proiectele tale. 


Partea bună este însă aceea că te poți prezenta cu proiectul tău iar acesta este analizat în detaliu, iar dacă acesta întrunește condițiile impuse pentru obținerea fondului, te poți bucura de bani aproape imediat.

Investiții private

Fondurile din investiții private sunt probabil unele dintre cele mai vânate posibilități de majorare a capitalului. Practic, acest tip de fonduri presupune cedarea unui procent con companie în favoarea investitorului, însă partea bună a obținerii acestor fondurii este aceea că te vei bucura nu doar de infuzia de capital, ci și de întreaga expertiză a investitorului sau de echipe specializate care te pot ajuta să evoluezi, dacă accepți acest ajutor. 

Cine poate primi fonduri și finanțare?

Finanțarea proiectelor de construcții vizează în general aproape orice ramură a domeniului, începând de la simple firme de arhitectură și design și terminând cu firme de închirieri sau vânzări de utilaje mari de construcții. De asemenea, firmele care se ocupă de construirea efectivă sunt incluse în lista candidaților perfecți pentru finanțare, așa că dacă ai o afacere în construcții pe care vrei să o dezvolți mai mult, atunci nu este o idee deloc rea să aplici pentru fondurile necesare.

Care sunt avantajele acestor fonduri?

Avantajul major al obținerii de fonduri este acela că banii te vor ajuta să demarezi proiecte sau să ai continuitate pe anumite lucrări. Dacă ai nevoie de bani pentru utilaje de construcții, pentru mașini, pentru scule sau pur și simplu pentru dezvoltare, atunci poți aplica pentru obținerea unei finanțări, astfel încât să poți ieși din blocajul financiar pe care îl impune o astfel de investiție în lucrurile de care ai nevoie. 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta