Direct la continutul paginii »

Este prima dată când îți cumperi o mașină? Iată ce trebuie să știi!

Poza stire 'Este prima dată când îți cumperi o mașină? Iată ce trebuie să știi!'
06 Februarie 2020 0 comentarii

 

Ai obținut permisul de conducere și ai în plan să-ți cumperi prima ta mașină? Află că achiziția unui autoturism necesită un buget destul de mare și trebuie să iei în calcul anumite aspecte esențiale pentru ca experiența ta la volan să fie una reușită. Indiferent că e vorba de un autovehicul nou sau unul second-hand, nu te grăbi să iei o decizie fără să ții cont de costurile pe care le presupune utilizarea zilnică a acestuia, întreținerea anuală ori capacitatea motorului. Pentru a-ți face treaba puțin mai ușoară, ți-am pregătit câteva informații utile care te vor ajuta să cumperi mașina potrivită pentru tine. Iată ce trebuie să știi atunci când îți iei un autoturism pentru prima dată:

Care sunt cele mai economice mașini de pe piață

Atunci când vrei să îți achiziționezi o mașină nu te gândi doar la prețul pe care îl plătești pe moment. Ținând cont de faptul că prețurile carburanților au crescut semnificativ în ultima perioadă, iar traficul în majoritatea orașelor este infernal, îndreaptă-ți atenția către autoturisme care înregistrează cel mai mic consum. Vezi care sunt cele mai economice mașini pe benzină pentru fiecare categorie de automobile în parte – clasă mică, compactă, intermediară sau SUV-uri, și alege o mașină potrivită nevoilor tale de zi cu zi.

Ce capacitate are motorul

Pe lângă consumul combustibilului, dimensiunea motorului dictează și impozitul pe care trebuie să îl plătești în fiecare an pentru mașina ta. Suma totală depinde de prețurile practicate de autoritățile locale din regiunea în care locuiești, însă și de capacitatea cilindrică a motorului. Iar cu cât dimensiunea acestuia este mai mare cu atât va crește și impozitul pe care trebuie să îl achiți.

Ce specificații / caracteristici are autovehiculul

Orice autoturism dispune de nenumărate caracteristici, unele mai importante decât alte. Însă, dacă achiziționezi pentru prima dată o mașină, nu acorda atenție doar sistemului de sunet, comenzilor audio de pe volan sau navigației prin satelit. În mod clar îți vei dori un automobil care să includă cât mai multe accesorii și gadget-uri, dar ține cont și de specificațiile cu privire la siguranță, cum ar fi airbag-uri pentru șofer și pasagerul din dreapta, cutie de viteză manuală ori automată, asistență la parcare sau senzori pentru presiunea la roți.

În ce stare se află automobilul

Majoritatea persoanelor care își achiziționează o mașină la mâna a doua se tem să nu cadă într-o capcană și să cumpere un autoturism care va necesita multe reparații ulterioare. Prin urmare, dacă este vorba de un autovehicul rulat, verifică în primul rând kilometrajul. În mod ideal, ar trebui să alegi o mașină care are cât mai puțini kilometri efectuați. Mai mult, asigură-te că ai circuli cu ea înainte de a o cumpăra și că realizezi o verificare amănunțită la un mecanic. În situația în care optezi pentru un autoturism nou, toate evaluările vor fi realizate în fabrică, iar mașina se va afla și în garanție, însă trebuie neapărat să mergi cu ea pentru a te convinge că este în stare bună și ți se potrivește.

Pentru ce tip ce asigurări trebuie să optezi

Una dintre cheltuielile semnificative pe care le vei avea cu noua ta mașină este asigurarea. În primul rând, trebuie să închei o poliță RCA, care depinde de capacitatea cilindrică și vârsta proprietarului mașinii. Apoi, dacă este vorba despre un autoturism nou sau unul într-o stare foarte bună, este recomandat să alegi și o asigurare CASCO pentru a fi mai bine protejat împotriva tuturor incidentelor, dar și în caz de furt. Totuși, ia în considerare faptul că și costul acestei polițe va fi pe măsură.

Atunci când vrei să îți iei o mașină pentru prima dată nu ține cont doar de costul pe care îl plătești pe moment. Încearcă să determini ce cheltuieli vei avea cu combustibilul, asigurările și întreținerea mașinii și dacă acestea se încadrează în buget. Nu uita că este vorba despre un bun mobil pe care îl vei folosi în permanență și care, pe lângă costuri cât mai mici, trebuie să îți ofere confort și siguranță.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta