Direct la continutul paginii »

De unde îți poți face provizii pentru o alimentație mai sănătoasă

Poza stire 'De unde îți poți face provizii pentru o alimentație mai sănătoasă'
20 Ianuarie 2021 0 comentarii

 

Suntem tot mai preocupați de sănătatea noastră și a celor dragi, mai ales în perioada complicată pe care o trăim din cauza pandemiei, și care ne-a transformat radical viața. În acest context devine tot mai important ce mâncăm și ce produse folosim pentru prepararea meselor zilnice. 

Este foarte important să consumi alimente cât mai proaspete, ca să beneficiezi de toți nutrienții și vitaminele pe care acestea  le pot oferi. 

Ca să te bucuri de un stil de viață sănătos și de o dietă echilibrată, iată ce produse să cumperi și de unde îți poți face provizii pentru o alimentație mai sănătoasă:

Magazine de produse bio

Au apărut în ultimii ani diverse oferte de produse bio, atât în online, cât și în magazine fizice. Tendința este în creștere, pentru că tot mai mulți oameni vor să se hrănească sănătos, fără mâncăruri procesate și alimente pline de aditivi sau chimicale.

Apelează la un magazin fructe și legume bio ca să te aprovizionezi cu produsele agroalimentare de care ai nevoie, în funcție de meniul pe care vrei să-l pregătești pentru familia ta.

Iar dacă nu mai știi ce să gătești gustos și sănătos, inspiră-te din galantarul cu legume de sezon și fructe proaspete, sau din sugestiile de pe site-urile de prezentare ale magazinelor respective.

Magazine from farm to table

Conceptul from farm to table este în plină afirmare în România și se referă la locurile unde poți să cumperi și să consumi produse naturale, iar ingredientele folosite pentru preparate sunt achizitionate strict de la producători care pot să garanteze că sortimentele pe care le oferă sunt 100% naturale.

În afară de legume, fructe, zarzavaturi și rădăcinoase, în aceste magazine tip epicerie și localuri from farm to table găsești carne, pește, lactate, ouă și specialități gata preparate cu acest ingrediente veritabile. 

De exemplu, poți să cumperi zacuscă, dulcețuri, uleiuri, oțeturi balsamice, sosuri pentru paste, pâine, vinuri ecologice și multe alte delicatese, toate din surse eco și bio, sigure și certificate.

Ferme ecologice 

Îți dorești să mănânci proaspăt, gustos și sănătos, direct de la producători locali, așa că merită să faci un drum până la o fermă ecologică sau să comanzi online un coș cu produse ca de la bunica, cu savoarea aceea de pe vremuri, cu roșia care are gust de roșie și laptele proaspăt de la care de-abia aștepți să bei caimacul.

Aceste ferme sunt certificate pentru agricultură ecologică și regăsești pe produsele lor etichete care atestă acest lucru. Reține că metodele aplicate aici respectă reguli stricte, prin care este asigurată calitatea alimentelor pe care le consumi și, totodată, este protejat mediul înconjurător:

  • culturile sunt rotite astfel încât resursele sa fie utilizate eficient;
  • pentru îngrășământ se folosesc resurse naturale precum gunoiul de grajd;
  • nu se folosesc organisme  modificate genetic (OMG), iar pesticidele, fertilizatorii sintetici, antibioticele și alte substanțe sunt sever restricționate;
  • animalele sunt hrănite cu furaje ecologice și sunt crescute în aer liber, nu în spații închise;
  • sunt alese cele mai bune rase de animale, iar materialul biologic este atent selecționat.

Alege să mănânci produse naturale, proaspete și reține de unde îți poți face provizii pentru o alimentație mai sănătoasă, pentru tine și familia ta!

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta